sâmbătă, 1 septembrie 2012

Publicat la 9/01/2012 01:30:00 p.m. de Redacţie

Piaţă în cartierul Gura-Câmpului


Săptămâna viitoare va deveni funcţională prima piaţă agroalimentară de cartier din municipiul Mediaş.



Autor: Alex PÎNTEA

Piaţa a fost amenajată în zona complexului vechi de pe strada 1 Decembrie şi va fi inaugurată oficial marţi. La dispoziţia comercianţilor se vor afla un număr de 20 mese pe o suprafaţă desfăşurată de peste 400 de metri pătraţi.

Vizită de lucru

Primarul şi viceprimarul municipiului au inspectat, miercuri, şantierul noii pieţe din cartierul Gura-Câmpului. Lucrările de amenajare au intrat pe ultima sută de metri, aceasta fiind aproape pregătită pentru începerea activităţii. „Constat cu plăcere că ceea ce am votat anul trecut în calitate de consilier local o să inaugurez în calitate de viceprimar. Sper ca locuitorii acestui cartier să fie mulţumiţi de piaţă şi să vină într-un număr cât mai mare la deschiderea oficială”, a comentat viceprimarul George Petrescu.

Piaţă modernă

Noua piaţă are în prezent 20 de mese, însă capacitatea poate fi mărită, în caz de nevoie, la 30 de mese. Piaţa din cartierul Gura-Câmpului va funcţiona într-o hală pe piloni acoperită, pe o suprafaţă desfăşurată de 424 de metri pătraţi. Investiţia totală se ridică la aproximativ 488.000 de lei, bani proveniţi de la bugetul local al municipiului Mediaş.

Şi în Vitrometan

În momentul de faţă, municipalitatea lucrează la proiectul unei pieţe agroalimentare în cartierul Vitrometan, cel mai populat din Mediaş. Conducerea Primăriei crede că o piaţă de cartier este foarte necesară. În prezent se lucrează la proiectul tehnic al acesteia, dar şi la studiul de fezabilitate. „Avem în plan şi construcţia unei pieţe în cartierul Vitrometan. Se lucrează în momentul de faţă la studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic”, a mai spus Petrescu. Când acestea vor fi gata, proiectul va fi adus în atenţia Consiliului Local Mediaş, care va trebui să se pronunţe asupra oportunităţii ducerii sale la îndeplinire.

Pas înainte

Realizarea unor pieţe de cartier este un obiectiv important al administraţiei publice locale. În ultima perioadă, s-a vorbit tot mai mult despre pieţele din cartierele Gura-Câmpului şi Vitrometan, acolo unde municipalitatea dispune de terenurile necesare. În fiecare din cele două locaţii existau doar câteva mese, însă s-a dorit reamenajarea acestora şi ridicarea la standarde europene.
    Trimite prin e-mail