vineri, 8 iulie 2011

Publicat la 7/08/2011 09:05:00 a.m. de Redacţie

Breeveld, arma secretă?

Joacă bine şi n-a costat nici un euro! Tânărul mijlocaş olandez Nicandro Breeveld este o adevărată mană cerească pentru clubul de pe Târnava Mare, unde va evolua în următoarele patru sezoane. „Cred că aici am toate condiţiile pentru a deveni un jucător valoros”, susţine Breeveld, adăugând că abia aşteaptă să fie titular în Europa League alături de gazişti.
Autor: Aurelian LUNGU

Născut în Surinam, dar naturalizat în patria Portocalei Mecanice, mijlocaşul de culoare a semnat, miercurea trecută, un contract pe patru sezoane cu Gaz Metan Mediaş, după ce l-a convins pe antrenorul Cristi Pustai în cantonamentul din Ungaria că poate fi de folos echipei. „Sunt foarte bucuros că am semnat cu Mediaşul. Echipa şi grupul mi-au lăsat o impresie foarte bună în cantonamentul de la Debrecen. Cred că aici am toate condiţiile de a deveni un jucător valoros şi, în plus, am şansa de a evolua în Europa League. Sunt încrezător că voi reuşi să-mi câştig un loc de titular în formaţie”, le-a spus reporterilor Nicandro Breeveld, în vârstă de 24 de ani. În aceeaşi zi, la Mediaş a sosit pentru două sezoane fostul mijlocaş al Gloriei Bistriţa, Ciprian Petre (30 de ani). Acesta a semnat angajamentul din postura de jucător liber de contract.

Nicandro Breeveld are 24 de ani şi este un dreptaci remarcabil
Cine este Breeveld?

Aducerea lui Breeveld îi dă încredere lui Cristi Pustai. „E un jucător pe care şi anul trecut, în vară, l-am testat şi eram aproape de un transfer, dar în acel moment aveam pe acel post. Acum a revenit, e un jucător pe care-l cunoaştem, care-mi place cum se antrenează, a reuşit şi să înveţe puţin limba română şi eu zic că va fi un câştig pentru echipa noastră”, mărturiseşte antrenorul. Breeveld s-a născut pe 7 octombrie 1986 în capitala statului Surinam, Paramaribo. Are 1,74 m înălţime şi cântăreşte 73 de kilograme. Mijlocaşul dreptaci a debutat în sezonul 2006/2007  la gruparea olandeză FC Omniworld, unde a înscris un singur gol în cele 28 de partide pe care le-a prins ca titular. În sezonul următor, Breeveld s-a aflat pe teren doar în 10 partide. Stormvogels Telstar l-a transferat un an mai târziu şi performanţa jucătorului de culoare s-a îmbunătăţit: trei goluri în 27 de partide. Alături de Telstar, a mai jucat 11 meciuri şi în sezonul 2009/2010, marcând de două ori. A părăsit Olanda pentru România, unde l-au folosit Astra Ploieşti, în Liga 1, apoi retrogradata Jiul Petroşani. Sosirea la Gaz Metan înseamnă pentru Breeveld revenirea în primul eşalon valoric, dar şi o deschidere europeană nesperată.
Ioan Horoba | director general Gaz Metan Mediaş
„Nicandro este mijlocaş la acoperire, genul de fotbalist care greşeşte foarte puţin, stă bine pe picioare.”

Citiţi articolul integral în ediţia tipărită a ziarului.
    Trimite prin e-mail