Mirela Comşa din Mediaş foloseşte frunze şi petale pentru a da viaţă unor minunate tablouri în culorile naturii. Ea combină ingenios culorile neasemuite ale vieții vegetale, din dragoste pentru frumos.
Autor: Milu OLTEAN
Pentru cine are ochi să vadă, natura este un evantai infinit de culori, care se schimbă şi se reinventează în fiecare anotimp. Verde crud primăvara, galben auriu vara, roşu scânteietor toamna, toate nuanţele se petrec în fiecare an. Medieşeanca Mirela Comşa a găsit taina de a închide o clipă din esenţa anotimpurilor în eternitatea unui tablou. Cum? Alege frunze de toate felurile şi mărimile, adună cu delicateţe petale de flori de toate felurile şi culorile şi le rostuieşte cu migală unele lângă altele înfăţişând splendoarea naturii. Din mâinile ineditei artiste ies adevărate opere de artă, tablouri minunate realizate numai prin combinarea nuanţelor naturii. La un moment dat, Mirela a ţinut morţiş să îmbine numele său cu dragostea de natură şi muzică, astfel încât a realizat o lucrare cu un portativ pe care a marcat cu flori notele muzicale Mi, Re și La, care astfel formează numele ei.
De la o joacă, la tablouri
Mirela are 53 de ani şi mărturiseşte că din copilărie a avut o sensibilitate aparte pentru natură şi pentru culorile neasemuite ale acesteia. De când se ştie, a admirat natura, iar din acest motiv i-a plăcut mereu ca un colţ din casă să poarte amprenta naturii şi să se îmbrace în frunze, în coajă de copac sau cine ştie ce alt material. Vazele de flori încorsetate în frunze colorate de Mirela, paharele sau diferitele alte forme ascunse în frunze cochete au stârnit mereu admiraţia celor care i-au trecut pragul casei. Acum aproape doi ani de zile, medieşeanca era la Târnava, în casa unuia dintre băieţii săi, pentru a-i amenaja curtea, când i-a venit ideea de a “picta” cu frunze de copac şi petale de flori. “Eram la fiul meu şi i-am meşterit mai multe lucruri, care să pună în evidenţă curtea casei. Tot îmbrăcând un pahar cu frunze, am rămas uimită de coloritul frunzelor şi am zis că aş putea încerca să văd cum ar fi să fac un tablou din frunze şi petale. Am adunat frunze de mai multe culori, petale de flori în culorile pe care le doream şi m-am apucat de treabă. Aşa s-a născut primul meu tablou, «Casa părăsită», şi am rămas fără grai când am văzut ce se poate face, ce culori minunate poate să-ţi dea natura”, explică femeia.
Citiți articolul integral în ediția tipărită a ziarului.