Înălţare sufletească şi comuniune cu cele sfinte. Asta au simţit, în ultimele zile, sute de medieşeni veniţi să sărute moaştele aduse de la Muntele Athos.
Autor: Aurelian LUNGU
„Dacă vreţi cu adevărat să luaţi har sfinţitor de la aceşti sfinţi, veniţi către ei cu credinţă deplină, cu evlavie, cu curăţia minţii, a inimii şi a sufletului, pentru că ei au mare îndrăzneală către Dumnezeu şi pot mijloci pentru noi toţi înaintea tronului ceresc. Nu veniţi, însă, să-i rugaţi pe sfinţi lucruri pentru care ei nu s-au rugat niciodată. Sfinţii împărtăşesc cu totul gândul lui Dumnezeu”, i-a îndemnat pe medieşeni părintele ierodiacon Iustinian Stoica, din delegaţia athonită care a adus pentru prima oară în România moaştele Sf. Ioan Botezătorul, ale Sf. Apostol şi Evanghelist Matei, ale Sf. Arhid. Ştefan şi ale Sf. Muceniţe Varvara.
Pledoarie pentru unitate
Doar credinţa mai poate salva România, este de părere omul de afaceri Mircea Vescan, căruia i se datorează organizarea întregului eveniment. „Simt o mare împlinire sufletească şi mă bucur că şi medieşenii mei pot să împărtăşească bucuria sărutării şi închinării la sfintele moaşte depuse în catedrală. A fost o dorinţă năprasnică de a fi împreună cu medieşenii în faţa acestor moaşte. Poate că şi ei vor simţi ce am simţit eu şi anume că românii trebuie să fie uniţi. Nu trebuie să aibă diferenţe de culori politice, diferenţe de regiuni ale ţării de unde îşi trag obârşia, toţi suntem români şi toţi trebuie să fim uniţi pentru ca să scoatem ţara asta din marasmul în care se află”, a apreciat Vescan.
Mircea Vescan | organizator: „Nici politicienii, nici filosofii nu vor reuşi să facă vreodată ceea ce poate să facă credinţa strămoşească pentru poporul nostru.”
Citiţi articolul complet în ediţia tipărită a ziarului.