joi, 8 septembrie 2011

Publicat la 9/08/2011 09:00:00 p.m. de Redacţie

Tocăniţă din pipote şi inimă de pui (Tatiana Albu)


Tatiana Albu, învăţătoare şi realizator de emisiuni la Radio Mediaş 725, face minuni în bucătărie. 

Azi ne propune o reţetă din măruntaie de pasăre.

Tocăniţă din pipote şi inimă de pui

Tatiana Albu
"Îmi aduc aminte de vremurile trecute, când nu găseai la vedere decât măruntaiele de pasăre, care aveau mare căutare. Şi iată că am găsit într-o zi 600 grame, cu inimi şi pipote de pui. Mi-am propus să fac o tocăniţă adevărată.
Mod de preparare: Măruntaiele se spală în câteva ape reci şi se curăţă bine. Inimile mai au câte un firişor de maţ, uitat. Pipotele se verifică cu atenţie să nu aibă pe ele urme de la fiere, pentru că ar da un gust amar preparatului. A nu se uita! Dacă pipota are o urmă verzuie/gălbuie pe ea, trebuie îndepărtată pielea şi carnea din zona respectivă, pentru a fi sigur că nu va fi preparatul amar. Se taie o ceapă mare albă în feliuţe sau se dă pe răzătoarea mare. Se adaugă câteva bucăţi de ardei gras, se pune într-o cratiţă cu ulei, şi se lasă să fiarbă. Cât timp? Vedeţi dumneavoastră. Apoi, când sunt gata, facem o mămăliguţă şi dacă mai avem murături... o, ce bunătate!"


    Trimite prin e-mail