- dacă aţi cumpărat mere - aşa zis „făinoase“, - şi nu se mănâncă, cojiţi-le, tăiaţi-le bucăţi, adăugaţi apă cât să le acopere, zahăr vanilat şi zahăr după gust, fierbeţi la foc moale până se fac ca o pastă. Răciţi compoziţia, puneţi la frigider şi serviţi-o ca desert.
- dacă vă place salata de sfeclă cu hrean şi nu aveţi hrean, înlocuiţi-l cu o ridiche dată prin răzătoare cu găuri mici.
- aţi încercat ca la simpla şi banala salată de roşii să puneţi câţiva căţei de usturoi tăiaţi foarte subţire? Salata va avea o savoare deosebită.
- pentru ca friptura de purcel sau de pui să aibă o crustă aurită şi crocantă, înainte de a o pune la cuptor, ţineţi carnea în bere, pentru 5-10 minute. Se poate înlocui berea cu lapte, dar pentru 30 de minute.
- budinca de orez va fi mai pufoasă dacă se adaugă la fiert şi 2-3 linguri de griş.
- carnea pentru grătar nu se „bate“ niciodată. Dimpotrivă, se usucă de apă sau se curăţă de sânge cu o cârpă curată sau cu o hârtie. Se va unge cu ulei şi se va pune pe grătarul încins. Pojghiţa rezultată va reţine sucul şi aromele. Întotdeauna se va săra şi pipera după ce va fi prăjită.
vineri, 24 februarie 2012
Publicat la 2/24/2012 10:11:00 p.m. de Redacţie