Dan Caba, montaniardul care a dus numele Mediaşului şi al Asociaţiei de Turism şi Ecologie "Dianthus" la aproape 7.000 de metri altitudine, tocmai pe vârful Aconcagua, mărturiseşte că una dintre reţetele sale preferate rămâne puiul la cuptor cu piure de cartofi şi mujdei.
Pentru cititorii Monitorului de Mediaş, Dan a acceptat să împărtăşească delicioasa reţetă.
Pentru cititorii Monitorului de Mediaş, Dan a acceptat să împărtăşească delicioasa reţetă.
Pui la cuptor cu piure de cartofi şi mujdei
Mod de preparare: Un pui întreg fără cap şi picioare, se trece prin flacără şi apoi se spală. Se condimentează şi se unge cu ulei. Se pune într-o tavă din sticlă Yena şi se introcuce la cuptor să se rumenească. Separat, cartofii se curăţă, se spală, se taie cubuleţe şi se pun la fiert în apă cu sare. Între timp avem grijă de pui şi adaugăm din când în când pe el sucul format ca să se rumenească frumos. Spre sfârsitul înăbuşirii se adaugă vinul, stropit pe toată suprafaţa cărnii, împreună cu usturoiul curăţat şi tăiat mărunt. Când puiul este gata, se pune pe un platou, iar cartofii se scorg, se freacă bine cu untul şi o ceaşcă de lapte, după care se pune de jur împrejurul puiului, pe platou. Puiul se serveşte cald, iar după preferinţă merge cu un pahar de vin alb.