miercuri, 15 februarie 2012

Publicat la 2/15/2012 09:00:00 p.m. de Redacţie

Reţeta VIP: Roşii umplute cu ficăţei

Florin Neag, consilier juridic în cadrul societăţii Meditur SA, ne prezintă una dintre reţetele sale preferate.

Ingrediente: 300 gr ficăţei de pasăre, o ceapă, 10-12 roşii medii, 2 linguri ulei floarea soarelui, 1/2 lingură făină, o lingură pesmet, o linguriţă pătrunjel tocat, o linguriţă zahăr, o linguriţă sare, 1/2 linguriţă piper negru - măcinat
Mod de preparare: Se taie capacul roşiilor, se scobesc şi se sărează, după care se lasă cu partea tăiată în jos pentru ca să se scurgă zeama. Între timp tocăm ceapa, după care se rumeneşte împreună cu ficăţeii într-o tigaie. Se condimentează, (de obicei dacă am în casă mai pun şi unul-doi căţei de usturoi zdrobiţi). Miezul roşiilor se mixează cu blenderul, apoi se dă la fiert câteva minute (6-7) împreună cu zahărul şi puţină sare. Ficăţeii, după ce se răcesc, se amestecă cu făina, pesmetul şi cu 1/2 din linguriţa de pătrunjel (eventual şi puţin busuioc proaspăt tocat mărunt). Roşiile bine scurse le umplu cu acest amestec şi le aşez pe o tăviţă, torn jumătate de pahar de apă şi sosul de jur împrejurul roşiilor, pe care le bag la cuptorul mediu încins. Perioada de coacere este în jur de 25-30 de minute, în funcţie de gradele din cuptor. La final, peste roşii presar şi cealaltă jumătate de linguriţă de pătrunjel şi eventual de asemenea şi puţin busuioc. Se serveşte cu pâine proaspătă. La masă poate fi servit şi un pahar de vin rose sec.



    Trimite prin e-mail