Sticla de vin se desface întotdeauna cu două ore înainte de a fi servită.
Paharul cu vin nu se umple mai mult de trei sferturi din capacitatea sa.
Vinul trebuie întotdeauna gustat înainte de a fi turnat în pahar. Poate fi acru, fermentat sau cu gust de dop.
O jumătate de pahar de vin are exact atâtea calorii cât are o lingură de unt.
Sticlele de vin trebuie ţinute întotdeauna orizontal. Vinul trebuie să fie permanent în contact cu dopul, pentru a-i menţine umiditatea.
Vinul de ţară trebuie pus imediat după cumpărare în sticle, altfel îşi schimbă culoarea şi gustul.
Vinul roşu, amestecat cu puţină apă, este un îngrăşământ ideal pentruplantele din ghiveci. Le conferă vigoare şi forţă.
Vinul alb este un detergent ideal pentru obiectele din bronz. Umeziţi o cârpă moale în vin şi frecaţi-le. Ele îşi vor redobândi luciul.
Vinul alb necesar pentru prepararea fripturilor şi a sosurilor, poate fi substituit prin două linguriţe de zahăr dizolvate într-un pahar de oţet.