marți, 14 august 2012

Publicat la 8/14/2012 06:42:00 p.m. de Redacţie

Cindrea: "Vom sprijini producătorii să îşi vândă marfa marilor reţele de magazine"



Preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu (CJS), Ioan Cindrea, a anunţat azi, într-o conferinţă de presă, că a adăugat încă două proiecte în strategia sa pe patru ani. Unul dintre ele se referă la înfiinţarea de depozite de produse agro-alimentare, cu fonduri europene.

"Aşa cum am anunţat, una din priorităţile mandatului meu se referă la sprijinirea economiei şi a agriculturii. Primul pas este crearea primei pieţe volante gratuite pentru producători, pe care o vom inaugura în municipiul Sibiu pe 1 septembrie. Doresc ca în judeţul Sibiu să existe, în unele regiuni, depozite unde să se poată colecta, sorta şi comercializa produse agro-alimentare proaspete, de bună calitate, în aşa fel încât să mijlocim relaţia dintre producătorii agricoli şi lanţurile de magazine alimentare", a spus Cindrea (foto sus).
Acesta a explicat că are în vedere chiar o specializare a acestor depozite. Spre exemplu, există posibilitatea să se creeze un depozit cu carne, ouă, lapte, iar unul pentru legume şi fructe. "Analizăm posibilitatea cea mai bună de a pune în valoare produsele noastre autohtone. Aceste depozite regionale vor permite achiziţia, păstrarea, sortarea produselor agro-alimentare. Se ştie că, un mare comerciant nu discută cu un mic producător care doreşte să vândă 100 de kilograme de cartofi, însă când ai tone de cartofi sortaţi din Ţara Făgăraşului, zona Avrigului, atunci se pune altfel problema. Doresc să sprijin producătorii ca să intre în relaţie cu marile lanţuri de magazine", a promis Cindrea. Deja, câteva asociaţii de producători din zona Vurpărului şi-au arătat disponibilitatea de a sprijini această iniţiativă de creare a unui depozit de legume şi fructe în zonă. 
Până acum, strategia de dezvoltare economică, socială, culturală, sportivă, turistică a judeţului Sibiu numără 20 de proiecte. (A. L.)
    Trimite prin e-mail