luni, 27 august 2012

Publicat la 8/27/2012 04:04:00 p.m. de Anonim

Dianthus face curăţenie în râul Târnava Mare

La propunerea unui licean de la Şcoala Naţională de Gaz, Alin Costea, membrii asociaţiei Dianthus s-au alăturat ideii de a face curăţenie în râul Târnava Mare.

"Dacă în ultimii ani membrii asociaţiei au organizat şi participat la mai multe acţiuni de acest gen pe malurile Târnăvii, iată că lansăm ideea de a face curăţenie chiar în Târnava. Pornind de la sloganul «Let’s clean the water and have fun !/Hai să curăţăm apa şi să ne distrăm !», le propunem medieşenilor cu spirit civic să ni se alăture în acest demers", anunţă Feri Teglas, preşedintele ONG-ului medieşean.
Evenimentul se va derula joi, 30 august, de la ora 16.30. Pe distanţa de la podul peste Târnava de la intrarea în Gura Câmpului până la pasarela din Gura Câmpului, voluntarii se vor ocupa de curăţarea şi ecologizarea zonei din interiorul Târnavei de deşeurile menajere.
Pe lângă ecologizare, dorinţa asociaţiei este de a dezvolta spiritul civic al cetăţenilor care nu respectă legislaţia în vigoare şi pe cea a bunului simţ şi poluează apa. "Ţinem să menţionăm faputul că în zonele în care se va realiza ecologizarea apa nu depăşeşte o adâncime mai mare de 0,5 m, iar participarea se face pe proprie răspundere. Eveniment organizat cu sprijinul ECO-SAL S.A. Mediaş. De asemenea, evenimentul nu se va desfăşura în cazul creşterii importante a debitului apei şi a participării a mai puţin de 20 de voluntari", a mai precizat reprezentantul Dianthus. Doritorii se pot înscrie la telefon 0765-148.847 (Feri Teglas) sau 0748-769.111 (Alin Costea). (A. L.)
    Trimite prin e-mail