luni, 20 august 2012

Publicat la 8/20/2012 08:28:00 a.m. de Redacţie

Fiscul împarte amenzi


Peste 200 de amenzi contravenționale și 13 sesizări penale pentru prejudiciu au fost acordate de la începutul anului în cadrul inspecțiile fiscale efectuate de reprezentanții Direcției Generale a Finanțelor Publice (DGFP) Sibiu.


Autor: Mădălina MOCANU

Inspectorii din cadrul DGFP Sibiu au efectuat de la începutul anului și până la începutul lunii august peste 400 de inspecții fiscale generale și parțiale. Dintre acestea, 391 au fost în rândul persoanelor juridice și 54 la contribuabilii persoanele fizice. Pe lângă aceste acțiuni, aparatul de inspecție fiscal a efectuat un număr de 550 de controale inopinante, încrucișate și cercetări la fața locului. "În urma acţiunilor amintite au fost stabilite obligaţii suplimentare ce totalizează 54.721 mii lei, din care  44.001 mii lei la persoane juridice. Au fost instituite 79 măsuri asigurătorii cu o valoare de 43.797 mii lei, din care 40 la persoane juridice cu o valoare de  30.404 mii lei. Au fost aplicate 216 amenzi contravenţionale  în valoare totală de 401 mii lei", precizează reprezentanții DGFP Sibiu. Dintre acestea cele mai multe, în valoare de 377 de mii, au fost acordate contribuabililor personae juridice.

Sesizări penale

În urma controalelor efectuate, reprezentanții departamentului de inspecție fiscal au întocmit și 13 sesizări penale pentru prejudicii, în valoare totală de peste 25 de milioane de lei. "În perioada ianuarie – iulie 2012, organele de inspecţie fiscală au stabilit suplimentar numai la doi agenti economici obligaţii de plată către bugetul general consolidat al statului de peste 17.765 mii lei, reprezentând impozit pe profit, taxă pe valoarea adăugată, impozit pe venitul din salarii, impozit pe dividende şi contribuţii de asigurări sociale", potrivit datelor oferite. Verificarea agenţilor economici a avut ca punct de plecare solicitarea de rambursare a taxei pe valoarea adaugată coroborată cu analiza de risc efectuată de Activitatea de Inspecţie Fiscală.
    Trimite prin e-mail