Ligia Pop | www.ligiaskitchen.com |
"De la început mi-am dorit un singur lucru - să determin oamenii să preţuiască crudităţile şi să le trateze ca pe nişte aliaţi de nădejde în menţinerea sănătăţii", mărturiseşte medieşeanca Ligia Pop, intervievată de publicaţia FoodStory. La 33 de ani, Ligia a reuşit să-şi transforme pasiunea pentru gătit sănătos într-o carieră internaţională. Este primul raw food chef din România, are un show TV online urmărit de milioane de oameni din întreaga lume, a scris trei cărţi şi cea mai mare dorinţă a ei este să educe românii prin târgurile anuale de mâncare raw vegane pe care le organizează de una singură.
Ligia Pop a început să studieze bucătăria raw vegană din 2008 şi, în numai patru ani, viaţa ei s-a transformat radical, pe toate planurile. Stilul de alimentaţie care a cucerit şi vedetele de la Hollywood (Demi Moore, Pierce Brosnan, Susan Sarandon, Cher) a cucerit-o definitiv şi pe ea şi a ajutat-o să-şi transforme pasiunea într-un business şi stil de viaţă de invidiat.
Acum, Ligia este autoarea cărţilor de bucate "Reţete vegane fără foc", "Deserturi pentru părinţi şi copii sănătoşi", dar şi a volumului "Germeni şi vlăstari - surse de sănătate şi energie". Îşi prezintă munca online, pe Ligia's Kitchen şi are, în palmares, de curând, un titlu internaţional - YouTube Next Chef, pe care l-a câştigat alături de 15 bucătari din lume. "Cantităţile mari de crudităţi ne menţin tineri la corp şi ageri la minte, plini de armonie şi pace interioară şi gata de a vedea viaţa în alte culori. Transformările mari se realizează atunci când procentul de crudităţi diversificate se apropie de 90% şi mă refer aici la schimbări miraculoase realizate prin detoxifierea şi curăţarea organismului. Aceleaşi schimbari le-am observat şi la mine, prin lipsa constipaţiei, cât şi schimbări în ce priveşte textura pielii şi claritatea ochilor. Iar de celulită nu mai spun, deoarece, chiar de curând, am citit că singura cale prin care poţi scăpa de ea este prin consumul mare de crudităţi. De asemenea, părul şi unghiile devin mai sănătoase şi strălucitoare. Eu una am scăpat de durerile de ficat şi fiere care veneau ca bonus odată cu consumul preparatelor din carne, dar şi de starea aceea de greutate şi lipsa de energie, care au fost înlocuite cu o stare de bine şi liniste sufletească", explică ea.