miercuri, 22 august 2012

Publicat la 8/22/2012 09:11:00 a.m. de Anonim

Poliţiştii sancţionează viteza neregulamentară


Atenţie, vitezomani! În perioada 20-26 august, poliţiştii rutieri din cadrul Serviciului Rutier Sibiu şi Biroului Drumuri Naţionale şi Europene desfăşoară ample acţiuni pe linia combaterii vitezei excesive sau neadaptate la condiţiile de drum.

Acţiunile sunt circumscrise calendarului de activităţi preventive TISPOL şi sunt desfăşurate în cadrul Campaniei TISPOL „Speed”, campanie efectuată în vederea impunerii unui climat de disciplină în trafic şi reducerii numărului şi consecinţelor accidentelor rutiere.
Acţiunile sunt desfăşurate pe toate sectoarele de drum naţional din judeţ, precum şi în municipiile Sibiu şi Mediaş, la activităţi participând un număr sporit de poliţişti rutieri, inclusiv cei din cadrul secţiilor de poliţie rurale. În primul semestru al acestui an, în judeţul Sibiu s-au produs 88 de accidente grave, în urma cărora 28 de persoane au decedat (cu 9 mai multe decât în perioada similară a anului trecut) şi 85 au fost rănite grav. "Principala cauză în producerea accidentelor rutiere grave o reprezintă viteza neregulamentară şi neadaptarea acesteia la condiţiile meteo-rutiere. Ea a avut ca rezultat 20 de accidente rutiere grave, soldate cu 10 morţi şi 23 de răniţi grav", arată inspectorul Luciana Balteş, purtătoarea de cuvânt a IPJ Sibiu. (A. L.)
    Trimite prin e-mail