marți, 21 august 2012

Publicat la 8/21/2012 09:17:00 a.m. de Anonim

Prima piaţă volantă fără taxă din judeţul Sibiu se deschide pe 1 septembrie. UPDATE: S-au înscris şi producători din Dumbrăveni, Bazna, Brateiu, Târnava şi Şeica Mare



Începând cu data de 1 septembrie, în municipiul Sibiu va fi înfiinţată o piaţă ţărănească volantă, pe platoul Sălii Polivalente Transilvania. Piaţa va funcţiona în fiecare sâmbătă, între orele 8 şi 14, şi oferă posibilitatea producătorilor autohtoni să îşi valorifice marfa, fără să plătească taxa de piaţă, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean, Ioan Cindrea, care i-a invitat pe toţi producătorii din judeţ să profite de această ocazie.

Până în prezent, peste 40 de producători din municipiul Sibiu, dar şi din oraşele, comunele şi satele din judeţ, s-au înscris pentru a-şi vinde produsele în Piaţa Ţărănească Transilvania. Producătorii provin din Sibiu, Agnita, Dumbrăveni, Miercurea Sibiului, Ocna Sibiului, Tălmaciu, Bazna, Brateiu, Bruiu, Caşolţ, Chirpăr, Daia, Dârlos, Hamba, Ighişu Vechi, Loamneş, Roşia, Şeica Mare, Slimnic, Şmig, Şura Mare şi Târnava. "Sperăm ca atât producătorii, cât şi cumpărătorii să fie mulţumiţi. Piaţa Ţărănească Transilvania, prima piaţă volantă gratuită pentru producători, este făcută pentru sprijinirea reală a acestora. Dorim ca aici să se comercializeze în condiţii de calitate, europene, cele mai proaspete produse. Scutirea de la taxe a producătorilor este una din măsurile care îi poate ajuta mai ales în această perioadă, de secetă", a explicat, astăzi, Ioan Cindrea, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu.
Acesta a explicat că, pentru acest proiect, unul din cele 20 strategice pe care le va susţine în acest mandat, Consiliul Judeţean Sibiu a alocat suma de 160.000 de lei, pentru cumpărarea a 50 de mese pliante, dotate cu scaune şi umbrele, dar şi a 15 vitrine frigorifice verticale mobile şi a altor zece vitrine frigorifice orizontale. Piaţa va fi curăţată imediat după ce producătorii vor pleca, fiind asigurată şi parcarea gratuită a maşinilor de aprovizionare. 
Sectorizarea se va face pentru 50 de locuri, pe categorii de produse: perisabile, semiperisabile, neperisabile. În cadrul pieţei volante pot participa producătorii agricoli din întregul judeţ, atribuirea locurilor în piaţă făcându-se în ordinea solicitărilor, în limita locurilor de vânzare existente în sectorul de piaţă pe categorii de produse. Solicitarea însoţită de documente doveditoare a calităţii de producător se va depune la Camera Agricolă a judeţului Sibiu (str. Someşului 49, tel. 0369/405.057). Înscrierile se fac începând cu perioada 15 – 25 august. (A. L.)

    Trimite prin e-mail