duminică, 19 august 2012

Publicat la 8/19/2012 01:03:00 p.m. de Redacţie

Summer Books se alătură campaniei OTP Bank ”Dreptul de a citi”


Direcţia pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret Mediaş, în parteneriat cu Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) filiala Sibiu, s-a alăturat vineri campaniei organizate de OTP Bank "Dreptul de a citi".


"Ne-am alăturat campaniei OTP Bank – Dreptul de a citi, deoarece avem o misiune comună, aceea de a reda copiilor dreptul de a avea acces la lectură. În bibliotecile din judeţul Sibiu am reuşit să donăm cărţi la Valea Viilor, Dârlos, pregătim pentru Chirpăr şi Roşia, însă am înfiinţat şi colţuri de lectură la Bazna, în Casa Baronului, la Fundaţia Lumina şi la Centrul de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap din Mediaş. Ştiam de acum doi ani, de când a început campania OTP Bank, că se colectează cărţi la sediul lor şi în librăriile Humanitas, cărţile ajungând la copiii din judeţele mai îndepărtate: Brăila, Neamţ, Botoşani, Dolj, Iaşi, de aceea ne-am alăturat, donând peste 300 de volume din lectura şcolară, cărţi poliţiste şi din Colecţia Cristal", motivează Antonela Sofia Barbu, preşedintele ANBPR filiala Sibiu.
"Dreptul de a citi" a pornit la drum alături de Caravana BookLand. Până pe 23 decembrie 2012, iubitorii de carte şi arte conexe din 35 de oraşe sunt aşteptaţi să intre în lumea de basm a "Târgului de carte-muzică-film-jocuri". "Cutia de colectare Dreptul de a Citi vă aşteaptă timp de 38 de săptămâni, să vă număraţi printre susţinătorii campaniei. Donând o carte, contribuiţi la un viitor mai bun pentru copiii care învaţă în şcolile defavorizate din mediul rural. Împreună putem schimba în bine destinele micuţilor pentru care cărţile nu sunt accesibile", arată organizatorii campaniei. (A. L.)
    Trimite prin e-mail