vineri, 21 septembrie 2012

Publicat la 9/21/2012 10:00:00 a.m. de Anonim

Acum ori niciodată!



Formaţia lui Marcel Ţenter debutează în noul sezon. Gaziştii întâlnesc în dublă manşă formaţia din prima ligă rusă Ural Ekaterinburg. Miza este accederea în grupele EuroChallenge. Alb-negrii nu se pot baza pe serviciile extremei Tudor Dumitrescu, care a suferit o accidentare la spate.


Autor: Alex PÎNTEA

Gazul începe săptămâna viitoare aventura europeană pe care şi-o doreşte cât mai lungă. Gruparea de pe Târnava Mare va da piept cu un adversar puternic, iar tehnicianul gazist spune că va fi o confruntare pe viaţă şi pe moarte, dar că jucătorii trebuie să creadă în şansa lor. Marcel Ţenter s-a declarat optimist înaintea confruntării cu formaţia rusă Ural Ekaterinburg. El se bazează pe lotul pe care îl are la dispoziţie. „Noi suntem încrezători în şansele noastre, eu cred că avem un lot foarte bun”, a apreciat Ţenter.



La înălţime

Două dintre achiziţiile Mediaşului, Mike St. John şi Paul Graham, cred în şansa echipei lor de a accede în grupele Eurochallenge. St. John a explicat că pentru el partida cu ruşii este foarte importantă. „Cred că va fi foarte bine. Este un lucru foarte important pentru mine faptul că voi juca în EuroChallenge. Înseamnă ceva să joci într-o competiţie de nivel înalt”, a mărturisit jucătorul. Dubla confruntare cu Ural Ekaterinburg va însemna debutul lui Paul Graham într-un meci internaţional. „Practic, va fi prima mea apariţie într-o astfel de competiţie, dar cred că putem face orice dacă ne adunăm şi jucăm ca o echipă. Putem să arătăm că ne ridicăm la nivelul echipelor puternice din alte ţări şi să reprezentăm bine România şi culorile echipei noastre”, le promite Graham fanilor din Mediaş. Biletele pentru întâlnirea cu Ural Ekaterinburg se pot procura astăzi sau luni, între orele 16 şi 18, de la Sala Sporturilor din Mediaş.

Fără Dumitrescu

Gaz Metan nu va putea confrunta în partida de marţi pe serviciile lui Tudor Dumitrescu. Jucătorul nu a evoluat nici în partidele din cadrul Cupei Gazistului, din cauza unei accidentări mai vechi la spate care a recidivat. Dumitrescu a suferit sezonul trecut o accidentare ce l-a ţinut o bună bucată de timp în afara terenului, iar recent s-a lovit din nou la spate. El va fi operat de hernie de disc în zilele următoare şi va rata începutul de sezon. Deocamdată nu se cunoaşte cât va dura apoi perioada de recuperare.

Mai au de lucru

Ţenter a tras câteva concluzii după Cupa Gazistului. Antrenorul alb-negrilor spune că mai sunt multe lucruri de corectat şi că îşi doreşte ca jocul echipei să se îmbunătăţească până la partida din preliminariile EuroChallenge. „Trebuie să muncim foarte mult. Nu este suficient ceea ce facem în acest moment, eu îmi doresc un alt nivel de joc. Ne întoarcem în sală şi o luăm de la capăt. În primul rând, execuţia noastră atât defensivă, cât şi ofensivă lasă de dorit, în special în momentele de tensiune”, a recunoscut tehnicianul.

Citiţi articolul complet în ediţia tipărită a ziarului.
    Trimite prin e-mail