vineri, 7 septembrie 2012

Publicat la 9/07/2012 04:36:00 p.m. de Redacţie

Amical cu Gloria


Echipa de fotbal Gaz Metan Mediaş joacă astăzi o partidă amicală cu Bistriţa lui Nae Manea.


Autor: Alex PÎNTEA

În condiţiile în care campionatul este întrerupt în Liga I, din cauza jocurilor echipei naţionale din campania de calificare pentru mondialul din Brazilia, formaţia lui Cristian Pustai va disputa în această după-amiază o partidă amicală. Adversarul este formaţia de prima ligă Gloria Bistriţa. Partida va avea loc de la ora 18.00, pe Stadionul Gaz Metan. Cele două formaţii s-au întâlnit recent în etapa cu numărul trei, iar partida s-a încheiat la egalitate, 1-1, golul alb-negrilor fiind marcat de Dan Roman.

Echipă schimbată

În amicalul din această seară, gaziştii vor alinia o formulă cu jucători care au prins mai puţine minute în primele şapte etape de campionat. Totodată, pe teren se va afla şi brazilianul Eric de Oliveira, jucător care nu are deocamdată drept de joc, însă este posibil ca el să redebuteze în tricoul Gazului Metan în partida din etapa cu numărul 8, împotriva Concordiei Chiajna. „Am decis ca în această pauză competiţională să disputăm o partidă amicală. Pe teren se vor afla în principal jucători care au prins ceva mai puţine minute până acum”, a anunţat tehnicianul Cristian Pustai. 

Tradiţie nefastă

În campionat, Gaz Metan rămâne fără victorie sub Tâmpa. Formaţia lui Cristian Pustai a fost învinsă şi sâmbăta trecută, cu scorul de 3-1, de FC Braşov, după ce a condus cu 1-0 prin golul lui Victoraş Astafei. În urma acestui rezultat, gruparea de pe Târnava Mare a coborât pe poziţia a 11-a a clasamentului Ligii I. 

Au întors meciul

Gaziştii au condus la Braşov printr-un gol marcat de Victoraş Astafei din penalty în primul minut al reprizei secunde, însă braşovenii au întors meciul în doar cinci minute prin dubla lui Iulian Popa. Mai întâi, acesta a egalat cu o lovitură de cap în minutul 55, fază precedată însă de un fault la portar, apoi în minutul 60 şi-a adus formaţia în avantaj. Scorul final a fost stabilit de Paul Batin, în prelungiri, cu un şut din marginea careului de 16 metri. „Practic, am pierdut acest meci în cinci minute. Nu îmi place să fac analiză individuală, dar am pierdut o şansă mare de a câştiga jocul. La 2-1 am avut ocazii de a egala. 2-1 sau 3-1 tot aia era în final. Nu am avut maturitatea necesară pentru a obţine mai mult de la acest meci. Nu putem spune că este un blestem al Braşovului, dar sper să-i învingem în retur. Era bine pentru moralul echipei să obţinem un succes, pentru că eram pe un trend ascendent”, a apreciat Pustai.
    Trimite prin e-mail