duminică, 2 septembrie 2012

Publicat la 9/02/2012 05:00:00 p.m. de Redacţie

Anul şcolar 2012-2013 va începe fără probleme la Mediaş


Unităţile şcolare din Mediaş sunt pregătite să îşi primească elevii aşa cum trebuie. Pe parcursul verii au avut loc lucrări de reparaţii curente în toate şcolile şi grădiniţele. Noutatea din acest an o reprezintă cele 14 clase pregătitoare în care vor învăţa copiii care au împlinit vârsta de 6 ani până pe 31 august.



Autor: Alex PÎNTEA

Fără nicio excepţie, şcolile din municipiu vor deschide porţile în data de 10 septembrie. Conducerea administraţiei publice locale spune că acestea sunt pregătite să îşi primească elevii. „Municipiul Mediaş este pregătit pentru începerea noului an şcolar. Deşi nu este o atribuţie directă a Primăriei pregătirea unui nou an de învăţământ, ci este atribuţia fiecărui manager din fiecare unitate şcolară, pot afirma că în ziua deschiderii noului an şcolar, toate unităţile de învăţământ vor fi pregătite să îşi primească elevii”, a dat asigurări primarul Teodor Neamţu.

Lucrări în şcoli

În timpul vacanţei, în fiecare unitate de învăţământ s-au executat o serie de lucrări de reparaţii curente, astfel încât noul an şcolar să înceapă în condiţii cât mai bune. Astfel, după caz, s-au efectuat zugrăveli, tencuieli, montare de gresie şi faianţă, precum şi igienizări sau deratizări. „Prin intermediul Serviciului Învăţământ – Sănătate, monitorizăm foarte atent ceea ce se întâmplă şi pot să vă spun că în deschiderea noului an de învăţământ s-au realizat o serie întreagă de lucrări de reparaţii, igienizări sau zugrăveli, în paralel cu pregătirea noilor spaţii pentru grupele pregătitoare sau grupele zero”, a enumerat edilul-şef al municipiului de pe Târnava Mare.

Reabilitare termică

Dacă în cele mai multe unităţi de învăţământ s-au efectuat doar reparaţii curente, sunt şi cazuri în care au demarat sau vor demara lucrări foarte complexe. Este vorba de reabilitarea termică a clădirilor acestora. În momentul de faţă, pentru trei şcoli generale şi un liceu s-au derulat deja procedurile de licitaţie, în vederea modernizării anvelopei clădirii. Concret, este vorba de şcoala generală „Cireşarii”, şcoala generală nr. 8, şcoala generală „Mihai Eminescu” şi Liceul Teoretic „Stephan Ludwig Roth”.

Clasa zero

Începând din această toamnă, în cele zece şcoli generale din municipiu vor funcţiona 14 clase pregătitoare. În ele vor învăţa copiii care au împlinit vârsta de 6 ani până pe 31 august. Mobilierul pentru aceste clase a fost primit de la Ministerul Educaţiei şi Cercetării, iar şcolile s-au ocupat de amenajarea corespunzătoare a claselor.

Citiţi articolul complet în ediţia tipărită a ziarului.
    Trimite prin e-mail