marți, 25 septembrie 2012

Publicat la 9/25/2012 12:32:00 p.m. de Anonim

Cinci bărbaţi cercetaţi pentru mai multe infracţiuni de furt şi tâlhărie. Trei au fost arestaţi preventiv


În cadrul unei ample acţiuni la care au participat poliţişti din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale Sibiu şi posturilor de poliţie Nocrich şi Alţâna, a fost identificat un grup de cinci bărbaţi suspectaţi de săvârşirea mai multor infracţiuni, anunţă IPJ Sibiu.


Pe 8 septembrie, la Hosman, au fost depistaţi: C. Nicolae, în vârstă de 21 de ani, domiciliat în localitatea Copşa Mică; C. Traian, în vârstă de 23 de ani, domiciliat în localitatea Bîrghiş; C. Traian, în vârstă de 19 ani, domiciliat în localitatea Şeica Mare şi C. Danciu, în vârstă de 24 de ani, domiciliat în localitatea Bîrghiş. Cu privire la cel de-al cincilea suspect sunt efectuate investigaţii în vederea identificării şi reţinerii acestuia. 
Cei cinci bărbaţi se sutrăgeau urmăririi penale fiind cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tâlhărie şi lipsire de libertate. Oamenii legii susţin că, în perioada 31 august - 7 septembrie, cei cinci au comis şase tâlhării.  "Cei cinci suspecţi, în cursul nopţii, au pătruns în punctele de lucru ale unor firme de construcţii şi, după ce au agresat şi legat persoanele care asigurau paza, au sustras diferite bunuri", arată inspectorul principal Luciana Balteş, purtătoarea de cuvânt a IPJ Sibiu.
În urma extinderii cercetărilor, autorităţile îi acuză pe cei cinci şi de săvârşirea altor infracţiuni, respectiv şase furturi comise pe raza judeţului Sibiu şi două furturi în judeţul Braşov, în perioada august – septembrie. "În cadrul investigaţiilor desfăşurate a fost efectuată şi o percheziţie domiciliară la locuinţa suspectului C. Danciu, fiind identificate mai multe bunuri care fac obiectul dosarelor penale mai sus-menţionate, iniţial cu autor necunoscut", completează Luciana Balteş.
Cei patru inculpaţi au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaş cu propunerea de arestare preventivă, fiind dispusă arestarea preventivă pentru o perioadă de 29 de zile a trei dintre inculpaţi şi cercetarea în stare de libertate a inculpatului C. Danciu.
Cercetările sunt continuate de poliţiştii formaţiunilor de investigaţii criminale în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a celor cinci bărbaţi. (A. L.)
    Trimite prin e-mail