sâmbătă, 1 septembrie 2012

Publicat la 9/01/2012 01:56:00 p.m. de Redacţie

Gaz Metan vrea puncte din întâlnirea cu FC Braşov


Alb-negrii vor să continue evoluţia pozitivă din campionat şi în confruntarea de la Braşov. Gaziştii vin după două victorii consecutive, în timp ce formaţia lui Ionuţ Badea a obţinut un singur punct în ultimele două etape, pe terenul Universităţii Cluj. Partida se joacă diseară, de la ora 19. 


Autor: Alex PÎNTEA

Runda cu numărul 7 a Ligii I aduce o nouă deplasare dificilă pentru gruparea de pe Târnava Mare. Gaziştii joacă pentru toate punctele puse în joc. „Ne dorim să continuăm seria evoluţiile bune din ultimele jocuri. Consider că suntem pe un drum bun, iar un rezultat pozitiv la Braşov ne-ar da şi mai multă încredere în forţele noastre. Este cu siguranţă o deplasare dificilă, însă avem un moral bun, iar acest lucru poate cântări serios în economia jocului”, a apreciat tehnicianul Cristian Pustai. Formaţia sa nu a cunoscut gustul înfrângerii în deplasare în acest sezon. Gaziştii au două remize cu CFR Cluj şi Gloria Bistriţa şi o victorie în compania Viitorului Constanţa. 


Cristi PUSTAI / antrenor Gaz Metan Mediaş: „Singura înfrângere pentru noi în acest debut de sezon a fost pe teren propriu. În deplasare, pe de altă parte, suntem neînvinşi şi ne dorim ca lucrurile să rămână aşa.”


Sancţiuni disciplinare

Taher Bawab a plecat vinerea trecută din cantonament fără să anunţe pe nimeni, iar acest lucru îl va costa. Preşedintele Gazului Metan, Ioan Horoba, a promis că iordanianul va fi sancţionat. „Bawab a intrat în cantonament cu o seară înainte, ca toţi ceilalţi jucători. Am aflat înainte de meci că el de fapt a părăsit cantonamentul, că este nemulţumit de faptul că nu i s-a mărit contractul. El va fi cu certitudine sancţionat. Nu mai suntem dispuşi să iertăm pe nici unul care face acte de indisciplină”, a avertizat Horoba, într-o conferinţă de presă.

Revine Eric

Preşedintele Gazului a vorbit şi despre situaţia brazilianului Eric de Oliveira, mărturisind că speră ca acesta să debuteze în partida cu Chiajna. „Documentele au plecat către FIFA şi din experienţa pe care o au cei de la FRF, mi-au spus că în două săptămâni va veni cartea verde a lui Eric şi atunci o să îl legitimăm. Ulterior, mai avem de trecut un hop, să ne răspundă Federaţia din Ucraina la o adresă prin care să ne spună câte etape a jucat acolo,  pentru că el, după cum ştiţi, a fost şi suspendat. Nu va prinde meciul cu Braşovul, dar eu sper ca la meciul cu Concordia Chiajna să umplem stadionul şi să redebuteze Eric”, a completat Horoba.

Victorie importantă

Etapa trecută, Gaz Metan a învins CS Turnu Severin şi a bifat al doilea succes consecutiv în actuala ediţie de campionat. Alb-negrii s-au impus cu scorul de 2-0 prin golurile marcate de Răzvan Avram, în prima repriză, după o splendidă acţiune persoanală, respectiv Victoraş Astafei, care a reuşit la al treilea gol în ultimele trei partide. Gazul a început bine partida de pe teren propriu. În minutul 19, Avram a plecat din propria jumătate, a driblat superb doi adversari şi a reuşit să înscrie la colţul lung, după o cursă de mai bine de 50 metri. În repriza secundă, formaţia vizitatoare a căutat golul egalării, însă cei care au înscris au fost tot gaziştii, în finalul jocului, prin Astafei, care a scăpat pe partea dreaptă şi a şutat la colţul lung fără speranţă pentru portarul advers.
    Trimite prin e-mail