sâmbătă, 29 septembrie 2012

Publicat la 9/29/2012 09:28:00 a.m. de Redacţie

Lecţii ecologice în grădiniţele medieşene


Societatea ECO-SAL este preocupată de dezvoltarea simţului civic al copiilor. Operatorul de salubritate se implică în desfăşurarea de acţiuni ecologiste în rândul generaţiei tinere, iar din acest motiv a iniţiat un proiect pentru grădiniţele din municipiul Mediaş.


Autor: Alex PÎNTEA

Acesta se numeşte „Roadele compostului” şi se va desfăşura în perioada 17 septembrie 2012 – 15 iunie 2013. „Implementarea proiectului are drept scop învăţarea bunelor practici de către copii, de la cele mai fragede vârste, în ceea ce priveşte colectarea selectivă a deşeurilor, separarea corectă a deşeurilor biodegradabile, urmărirea transformării lor în compost, dar şi utilizarea corectă a compostului în obţinerea de culturi”, motivează Anca Băra, responsabil relaţii publice în cadrul ECO-SAL SA.

Ghiduri tipărite şi desene animate

Iniţiatorii proiectului vor pune la dispoziţia grădiniţelor atât recipienţii necesari pentru compostare, cât şi materialele informative utile în derularea proiectului. „Persoanele responsabile pentru buna desfăşurare a proiectului vor instrui în primă fază educatorii, oferind informaţii utile din ghidurile «Fabrica de pământ» şi «Pământ curat», ghiduri care sunt folositoare pentru realizarea compostării individuale. Cu ajutorul unui desen animat, care va fi proiectat în sala de clasă, vor fi transmise într-un mod mult mai simplu informaţiile dorite grupului ţintă. Realizarea acestui proiect ajută la dezvoltarea simţului civic al copiilor implicaţi în proiect şi a comportamentului ecologic, dar şi îmbunătăţirea cunoştiinţelor în ceea ce priveşte acest domeniu”, a mai menţionat Anca Băra.
    Trimite prin e-mail