vineri, 21 septembrie 2012

Publicat la 9/21/2012 11:38:00 a.m. de Anonim

Municipalitatea construieşte locuinţe pentru tineri pe strada Gheorghe Lazăr


Primăria Mediaş a iniţiat, prin intermediul Direcţiei Arhitect Şef, un plan urbanistic zonal pentru o zonă rezidenţială pe strada Gheorghe Lazăr. Scopul este acela de construire a unor locuinţe pentru tineri în regim de închiriere. Planul urbanistic poate fi consultat la sediul Primăriei sau pe pagina web a instituţiei. Persoanele interesate pot trimite comentarii şi sugestii până la data de 27 septembrie.


Autor: Alex PÎNTEA

Municipalitatea şi-a propus de anul trecut să construiască aici un cartier rezidenţial. A cerut fonduri de la Ministerul Dezvoltării pentru blocuri de tip ANL. Însă finanţarea a fost refuzată, pe motiv că zona figura în acte ca fiind inundabilă. 


Risc eliminat

Zona străzilor Târgului, Dealul Furcilor şi Gheorghe Lazăr este traversată de un pârâu, aşa că municipalitatea a decis să intervină cu o serie de lucrări de îmbunătăţiri funciare. Pe dealul din apropiere s-au construit două baraje, iar pârâul a fost drenat şi regularizat. „Scopul principal tocmai acesta a fost: de a putea propune acest teren în vederea construirii de blocuri de către Agenţia Naţională pentru Locuinţe. În planul urbanistic general era trecută ca o zonă inundabilă şi prin urmare nu se putea construi. Prin aceste îmbunătăţiri funciare pe care le-am făcut, am vrut să o scoatem de sub acest risc”, explică primarul Teodor Neamţu.

Două baraje

În aproximativ jumătate de an, constructorii au ridicat două baraje de retenţie, două poldere care reţin apa, unul cu o capacitate de 3.100 de metri cubi, în amonte, şi unul în aval, de 1.750 de metri cubi. În eventualitatea unor ploi torenţiale, acestea vor reţine viitura, vor regulariza cursul pârâului şi vor preveni inundaţiile. Costul investiţiei s-a ridicat la 400.000 de lei.

Complex în Gura-Câmpului

La sfârşitul lunii august, Primăria Mediaş a dat în folosinţă 18 locuinţe de tip ANL pe strada Predeal din cartierul Gura-Câmpului. Blocul a fost ultimul dintr-un complex de şase clădiri.
    Trimite prin e-mail