joi, 27 septembrie 2012

Publicat la 9/27/2012 08:38:00 a.m. de Anonim

Primăria le-a pus gând rău cerşetorilor. "Nu le mai daţi bani", îi îndeamnă viceprimarul Petrescu pe medieşeni

Bătaia de sâmbătă n-a rămas fără urmări. Municipalitatea a pregătit un plan de măsuri pentru prevenirea şi reducerea fenomenului de cerşetorie din Mediaş.


sursa video: YouTube

După ce, sâmbătă, un bătrân în vârstă de 69 de ani a fost atacat cu o bâtă de câţiva puradei chiar în faţa catedralei din Mediaş, Poliţia Locală, Direcţia de Asistenţă Socială, Poliţia Municipală şi Detaşamentul de Jandarmi Mediaş au constituit un plan de măsuri pentru reducerea fenomenului de cerşetorie şi pentru combaterea unor astfel de evenimente. "Se vor lua măsuri pentru eliminarea cerşetoriei organizate si a cerşetoriei agresive care constituie o sursa de pericol pentru cetăţenii municipiului Mediaş prin aplicarea sancţiunilor si pedepselor stabilite de legislaţia în vigoare, aplicarea măsurilor de protecţie socială în vederea prevenirii unei forme de marginalizare socială a persoanelor care practică cerşetoria, şi conştientizarea şi responsabilizarea opiniei publice cu privire la consecinţele cauzate de încurajarea cerşetoriei", anunţă Primăria Mediaş, prin vocea purtătorului de cuvânt Paula Mihălţan.
Concret, conducerea Primăriei a convocat o şedinţă cu factorii de răspundere în domeniul ordinii publice din Mediaş. "În urma discuţiilor, am întocmit un plan de măsuri pentru ca astfel de evenimente, care au afectat în mod negativ imaginea municipiului nostru, să nu se mai repete. Planul de măsuri urmăreşte reducerea fenomenului de cerşetorie şi eliminarea pe cât posibil a unor astfel de fenomene. În acest sens, Poliţia Locală, Poliţia Municipală şi Jandarmeria îşi vor intensifica controalele, iar Direcţia de Asistenţă Socială Mediaş va urmări copiii cu probleme, va face anchete sociale în acest sens şi, dacă va fi nevoie, va lua măsuri drastice, cum ar fi decăderea din drepturile părinteşti a acelor persoane care abuzează de proprii lor copii. De asemenea, facem un apel către cetăţenii municipiului nostru să nu mai sprijine cerşetoria şi să ne ajute în combaterea acestui fenomen“, a precizat viceprimarul George Petrescu. (A. L.)
    Trimite prin e-mail