vineri, 7 septembrie 2012

Publicat la 9/07/2012 02:00:00 p.m. de Redacţie

Primul test acasă


Alb-negrii au revenit la Mediaş după turneul de pregătire din Serbia, acolo unde au înregistrat trei înfrângeri, în toate cele trei partide disputate. Săptămâna aceasta, Gaz Metan a avut programate două partide amicale, miercuri în deplasare cu Baschet Club Miercurea Ciuc, iar astăzi pe teren propriu cu Baschet Club Târgu-Mureş. La sfârşitul săptămânii viitoare, se va disputa la Mediaş o nouă ediţie a Cupei Gazistului.


Autor: Alex PÂNTEA

Formaţia lui Marcel Ţenter va disputa în această după-amiază, de la ora 18.00, în Sala Sporturilor, prima partidă amicală în noua formulă. Ea le va oferi prilejul fanilor de a vedea la lucru cele cinci noi achiziţii. Adversarul va fi formaţia Baschet Club Târgu-Mureş. 

Tudor Dumitrescu
Înfrângere la debut

Săptămâna trecută, elevii lui Ţenter au pierdut prima partidă a turneului de pregătire din Serbia. Gaz Metan a fost învinsă de vicecampioana Bosniei, KK Igokea, cu scorul de 88-76. Gaziştii au început în formula Mitchell, Paul Graham, Dundjerski, Ivanovic şi Mladenovic. Cei mai buni marcatori pentru alb-negri au fost Paul Graham, cu 25 de puncte, Aleksandar Mladenovic a avut 15 puncte, Slobodan Dundjerski a contribuit cu 11 puncte şi cinci pase decisive, în timp ce Ivan Ivanovic şi Deven Mitchell au avut câte 8 puncte.

Diferenţă mică

Cea de-a doua partidă din Serbia a consemnat al doilea eşec, de această dată la o diferenţă de 6 puncte, scor 74-68 cu Jagodina, formaţie nou promovată în prima ligă din Serbia. De această dată, cei mai buni marcatori pentru formaţia lui Marcel Ţenter au fost Ivan Ivanovic, cu 16 puncte, Deven Mitchell, autor a 15 puncte, Paul Graham, cu 12 puncte, Mike St. John a contribuit cu 7 puncte şi 7 recuperări, Adrian Guţoaia a avut 7 puncte, iar Slobodan Dundjerski - 6 puncte şi 6 pase decisive. 

Meci echilibrat

Partida cu numărul trei din Serbia a adus şi cel mai puternic adversar pentru gazişti, Steaua Roşie Belgrad, ocupanta poziţiei a treia a clasamentului în sezonul trecut. Gaziştii au avut o evoluţie foarte bună şi chiar au condus la pauza mare cu scorul de 57-56. Sârbii au revenit însă în actul secund şi au reuşit să se impună, în cele din urmă, la o diferenţă de 10 puncte, scor 93-103. Cel mai bun marcator pentru gazişti a fost de această dată Aleksandar Mladenovic, cu 19 puncte şi 6 recuperări, Slobodan Dundjerski a avut 18 puncte şi 5 pase decisive, Deven Mitchell a reuşit 14 puncte, Ivan Ivanovic a avut 11 puncte, Paul Graham şi Mike St. John au marcat câte 10 puncte, iar Tudor Dumitrescu a avut 9 puncte, toate din aruncări de la semidistanţă.

Echipă sudată

Extrema Tudor Dumitrescu crede că toate cele trei partide de pregătire jucate în Serbia au fost foarte importante pentru Gaz Metan, care a avut posibilitatea să joace în mai multe formule şi să testeze diferite scheme de joc. Jucătorul este de părere că rezultatele au contat mai puţin. „Am avut trei meciuri de pregătire foarte importante pentru noi. Am întâlnit nişte echipe foarte bune, am exersat atât fazele de atac, cât şi apărarea, am jucat în mai multe formule. Eu spun că nu au fost atât de importante rezultatele, ci faptul că am putut să ne testăm posibilităţile. Sunt şi jucători noi, dar avem o conducere nouă, un alt sistem de joc, o concepţie, deci practic este ceva nou pentru toţi jucătorii din echipă”, a comentat Dumitrescu.

Cupă cu tradiţie

Săptămâna viitoare va fi organizată la Mediaş o nouă ediţie a Cupei Gazistului. Pe lângă formaţia gazdă, va mai participa Baschet Club Municipal Universitatea Piteşti, dar şi două echipe din Ungaria.
    Trimite prin e-mail