luni, 3 septembrie 2012

Publicat la 9/03/2012 09:00:00 p.m. de Anonim

Sfatul poliţistului / Cum ne protejăm locuinţa de răufăcători


Nici o măsură nu este în plus atunci când vine vorba de siguranţa spaţiului de locuit şi a bunurilor agonisite. Fie că plecăm de acasă doar pentru câteva momente sau pentru o perioadă mai lungă de timp, avem obligaţia să ne luăm propriile măsuri de protecţie a locuinţei. Cele mai bune momente în care infractorii pot acţiona nestingheriţi sunt cele în care proprietarii lipsesc de la domiciliu mai mult timp, lăsând locuinţa nesupravegheată şi, de cele mai multe ori, neasigurată corespunzător.

În acest sens, adoptarea unui comportament preventiv vă poate scuti de „vizita” neaşteptată a hoţilor.
Pentru evitarea situaţiilor în care locuinţa dumneavoastră poate fi următoarea ţintă a celor certaţi cu legea, poliţia sibiană vă recomandă să puneţi în practică câteva măsuri minime şi obligatorii pentru protecţia locuinţei dumneavoastră: montarea unor uşi confecţionate dintr-un material rezistent la acţiuni mecanice şi termice (metalice sau din lemn masiv de esenţă tare), care conferă siguranţă locuinţei; achiziţionarea unor sisteme de închidere de calitate, instalarea unui sistem de alarmă antiefracţie; protejarea ferestrelor cu grilaje mecanice, acolo unde este posibil accesul prin escaladare.
Aceste măsuri pot fi completate şi de sprijinul unui vecin de încredere, care  poate verifica periodic uşile de acces în locuinţă, geamurile şi gurile de aerisire precum şi ca sistemele de închidere a uşilor de acces în imobil să fie cuplate corespunzător.
Este recomandat să nu faceţi cunoscută nimănui destinaţia spre care vă îndreptaţi sau perioada cât lipsiţi de la domiciliu, pentru a nu înlesni punerea în practică a unor planuri infracţionale. 
Nu uitaţi că ceea ce găsiţi la întoarcere poate să nu fie ce vă aşteptaţi, iar în locul unui concediu reuşit să rămâneţi cu gândul la ceea ce ar fi putut însemna o atitudine preventivă.

Compartimentul Relaţii Publice al IPJ Sibiu
    Trimite prin e-mail