sâmbătă, 22 septembrie 2012

Publicat la 9/22/2012 10:01:00 a.m. de Anonim

Tandem USL pentru Mediaş


Senatorul Viorel Arcaş şi deputatul Gheorghe Roman mai vor un mandat în Parlamentul României. USL şi-a împărţit colegiile din judeţul Sibiu. Dintre cele nouă, în cinci vor candida politicieni de la PSD şi UNPR, iar în restul de patru de la PNL şi PC. În cele două colegii de Senat şi respectiv Camera Deputaţilor din care face parte Mediaşul, lucrurile sunt foarte clare. Arcaş va candida pentru un nou mandat de senator, iar Gheorghe Roman pentru un loc în camera inferioară a Parlamentului.


Autor: Alex PÎNTEA

Trecerea lui Gheorghe Roman în tabăra social-democraţilor a clarificat şi situaţia candidaturilor la alegerile parlamentare care se vor desfăşura la începutul lunii decembrie. Liderul organizaţiei judeţene a PSD, Ioan Cindrea, a explicat că atât Gheorghe Roman, cât şi senatorul Viorel Arcaş vor candida pentru un nou mandat în colegiul în care au fost aleşi în 2008. De altfel, la împărţeala colegiilor cu PNL, se pare că toţi actualii parlamentari vor încerca să-şi păstreze colegiile.

Gheorghe Roman şi Viorel Arcaş vor face echipă
la alegerile parlamentare din luna decembrie

Roman, încrezător

Deputatul Gheorghe Roman spune că şi-a făcut datoria faţă de persoanele din colegiul în care a fost ales. În plus de asta, parlamentarul a vorbit despre un mesaj de continuitate a proiectelor demarate. „Sunt convins că mi-am făcut datoria de deputat față de alegătorii din întreg colegiul, având o activitate îndreptată spre susținerea proiectelor necesare a fi realizate în partea de nord a județului Sibiu. Proiectul meu politic de viitor se definește tot pe ideea loialității față de cetățenii din colegiu. Faptul că am identificat puncte comune cu liderii PSD din judeţul Sibiu mă face să sper că loialitatea mea față de electorat se va materializa în proiectele concrete realizate, astfel fiind recompensată loialitatea electoratului față de mine”, a mărturisit Roman.

Speranţe pentru industrie şi agricultură

El a vorbit şi despre proiectele pe care intenţionează să le susţină alături de senatorul Viorel Arcaş. Este vorba despre realizarea centurii ocolitoarea a municipiului de pe Târnava Mare, crearea unui parc industrial, dar şi investiţii în infrastructura rutieră din zona rurală. „Împreună cu domnul președinte Ioan Cindrea, domnul senator Viorel Arcaș, am stabilit care sunt proiectele pe care urmează să le susţinem în perioada următoare. Centura ocolitoare a orașului este un prim proiect pentru care voi face lobby în grupul parlamentar al USL și la nivel guvernamental și binențeles la nivel de Consiliu Judeţean. De asemenea, voi susține pentru mediul rural al colegiului pe care-l reprezint un set de măsuri legislative care să întărească securitatea avutului celor ce muncesc pământul. Consider că aceste proiecte care vin în sprijinul oamenilor vor face din PSD, într-o perioadă scurtă, cel mai important partid din zonă”, a apreciat Gheorghe Roman.

Mircea CAZAN | preşedinte PNL Sibiu: „A fost foarte simplu de împărțit, pentru că s-a luat ca raport colegiile actuale. Sunt trei colegii PSD, două PNL, în plus a mai venit un coleg de la Mediaș - Ghiță Roman, deci automat sunt patru colegi care au deja colegii despre care noi spunem că sunt eligibile.”
    Trimite prin e-mail