vineri, 28 septembrie 2012

Publicat la 9/28/2012 05:06:00 p.m. de Redacţie

Un pas greşit poate costa calificarea


Debut cu înfrângere! Gazul a pierdut la limită prima manşă a partidei din preliminariile EuroChallenge.


Autor: Alex PÎNTEA

Formaţia lui Marcel Ţenter a fost învinsă de Ural Ekaterinburg cu 69-67 în partida disputată marţi seara la Sibiu. Alb-negrii au câştigat primul sfert al partidei cu 18-12, apoi l-au pierdut pe următorul, astfel că la intrarea la cabine avantajul s-a redus la un singur punct, scor 34-33. Prima repriză a adus şi primele probleme pentru gazişti - căpitanul Ivanovic a acumulat foarte repede trei greşeli personale şi a stat mai mult pe banca de rezerve. Echilibrul din teren s-a menţinut şi în sfertul al treilea, astfel că soarta partidei a fost tranşată în ultimul minut de joc.


Calificarea încă se joacă

Cu patru secunde înainte de final, Deven Mitchell (foto) a beneficiat de trei aruncări libere care ar fi putut aduce egalarea la 68, însă a ratat una, iar oaspeţii au transformat o liberă din cele două de care au beneficiat şi s-au impus. „Mă aşteptam la un meci greu. Ural Ekaterinburg este o echipă puternică şi, din păcate pentru noi, am ratat foarte mult, în special de la distanţă am înscris doar două aruncări. Bineînţeles că asta nu este o scuză. A fost un meci de calificare, aşa că a trebuit să dăm ce am avut mai bun. Calificarea se joacă şi mă aştept la un joc mult mai bun în special în plan ofensiv la Ekaterinburg”, a mărturisit tehnicianul Marcel Ţenter. Mitchell a fost cel mai bun marcator al formaţiei sale, cu 24 de puncte şi 9 recuperări.

Va fi mai greu

De partea cealaltă, antrenorul rus consideră că victoria obţinută la Sibiu este una importantă, dar nu se mulţumeşte cu atât. „A fost un meci greu, primul oficial pentru ambele formaţii în noul sezon. Diferenţa de două puncte nu este una importantă, trebuie să jucăm foarte bine acasă pentru a merge mai departe”, a comentat Oleg Okulov. Manşa retur va avea loc pe 2 octombrie, în Rusia.

Deven MITCHELL | jucător Gaz Metan Mediaş: „Adversarii au avut multe reuşite de la distanţă. Au fost câteva lucruri pe care ar fi trebuit să le facem în anumite moment, însă din păcate am greşit. Tot ce putem face este să ne întoarcem la antrenamente şi să ne gândim la meciul următor.”
    Trimite prin e-mail