Eric de Oliveira, vedeta echipei de fotbal Gaz Metan Mediaş, ne demonstrează încă o dată că s-a „românizat“ serios.
Când vine vorba despre mâncare, te-ai aştepta ca brazilianul să îţi prezinte vreo reţetă exotică... Între favoritele sale se numără însă celebra noastră:
Ciorbă de ardei umplut
Ingrediente: 500 g carne tocată, 100 g orez, 1 ceapă, 3-4 morcovi, 1-2 pătrunjei, 1 roşie, 5-6 ardei graşi, 1 ceapă, 2 ouă, 2 linguri smântână, mărar verde, pătrunjel verde, zeamă de lămâie, sare, piper
Mod de preparare: Morcovii se curăţă şi se răzuiesc. O jumătate de ceapă, roşia, ardeiul se taie mărunt. Se pune la călit în puţin ulei, împreună cu morcovii răzuiţi. Când sunt gata se adaugă 2 l de apă, sare şi piper şi se lasă să fiarbă. Înte timp umplem ardeii cu următoarea compoziţie: carnea tocată , 1/2 ceapă răzuită, orezul spălat şi scurs bine, mărar verde tocat, sare, piper şi albuşurile de la ouă. Când fierbe ciorba, adăugăm ardeii umpluţi şi lăsăm să fiarbă.
Când toate sunt fierte, gălbenuşurile se amestecă cu zeama de lămâie, smântână şi un polonic ciorbă fierbinte. Stingem focul sub ciorbă şi adăugăm compoziţia de gălbenuş cu smântână. Amestecăm şi punem pătrunjel verde deasupra. Se serveşte cu ardei iute şi smântână... Poftă bună!