luni, 1 octombrie 2012

Publicat la 10/01/2012 02:34:00 p.m. de Redacţie

Produse ecologice, muzică şi dansuri tradiţionale la Ziua Recoltei



Municipalitatea a început pregătirile pentru cea mai mare sărbătoare a toamnei.


Autor: Alex PÎNTEA

Ziua Recoltei, ajunsă la cea de-a noua ediţie consecutivă, va fi organizată la sfârşitul acestei săptămâni. Manifestarea va reuni în Piaţa Corneliu Coposu producători şi cumpărători, dansatori şi interpreţi de muzică populară. Ca în fiecare an, nu vor lipsi concursurile distractive.

Voie bună şi premii

Venirea toamnei va fi marcată şi în acest an în oraşul nostru, spre bucuria medieşenilor care vor avea posibilitatea să îşi facă aprovizionarea cu produse de cea mai bună calitate. Sâmbăta viitoare, pentru câteva ore, Piaţa Primăriei se va umple de standuri cu fructe, legume şi peşte. Ediţia 2012 readuce concursul „Cămara tradiţională”, unde va fi premiat cel mai frumos stand realizat de unităţile de învăţământ şi vor avea loc demonstraţii de sculpturi de fructe şi legume. „Cămara tradiţională este un concurs în cadrul căruia va fi premiată cea mai bună gospodină care participă cu minim cinci tipuri de produse: gem, compot, zacuscă, murături, bulion. De asemenea, va fi premiat cel mai frumos stand amenajat de fiecare unitate de învăţământ cu diferite produse tradiţionale de toamnă, cel mai intersant bostan şi va fi premiat cel mai frumos costum la parada costumelor de toamnă. Pe lângă programele artistice care îi vor anima pe toţi cei care ni se vor alătura la Ziua Recoltei, am pregătit şi o surpriză pentru cei mici, care vor avea ocazia de a se întâlni cu îndrăgitul personaj de desene animate Minnie Mouse”, anunţă Paula Mihălţan, purtătorul de cuvânt al Primăriei Mediaş.

Muzică populară

Participanţii vor avea parte şi de un bogat program artistic. Pe lângă interpreţii consacraţi, vor evolua şi grupuri de dansatori sau elevi talentaţi la muzică. Ediţia din acest an a Zilei Recoltei va fi organizată de Direcţia Municipală pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret, societatea Piaţa Prim Com şi Consiliul Local al Tinerilor.

Paula MIHĂLŢAN | purtător de cuvânt Primăria Mediaş: „Deja devenită tradiţie, Ziua Recoltei va reuni gospodine şi gospodari, producători şi cumpărători, dansatori şi solişti de muzică populară ce vor anima sutele de oameni sosiţi la Mediaş din toată zona de nord a judeţului Sibiu.”
    Trimite prin e-mail