luni, 1 octombrie 2012

Publicat la 10/01/2012 04:00:00 p.m. de Redacţie

Reţeta VIP: Sushi de somon afumat


Dan Roman, fotbalist la Gaz Metan Mediaş, şi-a făcut odată curaj şi a gustat dintr-o porţie de mâncare japoneză sushi. I-a plăcut atât de tare, încât se numără acum printre favoritele sale.

Pentru cititorii Monitorului de Mediaş, atacantul Gazului a fost de acord să dezvăluie secretul preparării unui sushi delicios.

Sushi de somon afumat

Ingrediente: 100 gr somon, 2 linguri oţet, 4 linguriţe zahăr, 200 gr orez, un castravete
Mod de preparare: Separat într-o cratiţă mică se încălzeşte oţetul, în care s-a pus zahărul şi sarea. Când zahărul s-a dizolvat complet, se toarnă oţetul peste orezul fiert şi se amestecă bine. Se pune orezul pe un platou întins şi se afânează. Se aşează o foaie de sushi nori pe un suport pentru sushi şi se întinde pe ea jumătate din orezul răcit, apoi se aşează la marginea acestuia jumătate din somon şi din fâşiile de castravete. Se rulează orezul şi somonul afumat cu ajutorul materialului-suport. Se umezeşte lama unui cuţit foarte ascuţit şi se taie ruloul astfel format în bucăţi de circa 2 cm. Se repetă operaţia cu cealaltă foaie de sushi nori, orezul, castravetele şi somonul afumat rămas. Se serveşte cu wasabi, sos de soia şi ghimbir murat.

    Trimite prin e-mail