Medieşenii au donat pentru copiii cu o situaţie materială precară.
Autor: Alex PÎNTEA
50 de copii de la şcolile generale din municipiul Mediaş au avut parte, la începutul acestei săptămâni, de o surpriză plăcută, datorită campaniei „Hrăneşte un zâmbet”, iniţiată de Consiliul Local al Tinerilor. Produsele donate de medieşeni în supermarketurile din oraş, între Crăciun şi Anul Nou, au ajuns la ei.
Cadoul tinerilor
Copiii cu o situaţie materială precară au fost invitaţi, luni, la sediul Primăriei Mediaş. Fiecare a primit din partea Consiliului Local al Tinerilor câte un pachet cu alimente şi jucării donate de medieşeni în cadrul campaniei umanitare „Hrăneşte un zâmbet”. „Campania noastră a ajuns la cea de-a şasea ediţie. Ne bucurăm că, încă o dată, am reuşit să aducem zâmbetul pe feţele multor copii din oraşul nostru şi sperăm ca şi campania organizată cu ocazia sărbătorilor pascale să fie la fel de reuşită ca şi aceasta“, a mărturisit Andreea Duma, coordonatorul Consiliului Local al Tinerilor.
110 beneficiari
Campania „Hrăneşte un zâmbet” s-a desfăşurat în două etape. În prima dintre acestea, desfăşurată până înaintea sărbătorilor de Crăciun, au fost oferite cadouri pentru de 60 copii de la şcolile generale din municipiu. În cea de-a doua, desfăşurată între Crăciun şi Anul Nou, s-au strâns 50 de cadouri. „Le mulţumim tuturor celor care au donat şi care au înţeles că în acest fel pot face o mică bucurie unui copil nevoiaş. Ne dorim ca la următoarea nostră campanie să fie mult mai multe donaţii pentru a face mult mai mulţi copii fericiţi“, promite Izabella Kiss, primarul tinerilor din municipiul de pe Târnava Mare.
Grup-ţintă
În luna decembrie, toţi medieşenii au avut posibilitatea să doneze produse alimentare sau nealimentare pentru copiii care provin din familii defavorizate, într-un spaţiu special amenajat în incinta supermarketurilor din municipiu. Consiliul Local al Tinerilor alături de Primăria Mediaş, a organizat în preajma sărbătorilor de Crăciun, o campanie umanitară de întrajutorare sub genericul „Hrăneşte un zâmbet”. Proiectul a avut drept scop sprijinirea copiilor cu rezultate bune la învăţătură, care provin din familii cu oportunităţi reduse.