Lucrările la sistemul de alimentare cu apă şi canalizare nu vor mai paraliza oraşul. De la jumătatea lunii viitoare, în funcţie de starea vremii, şantierele stradale se apropie de final.
Autor: Alex PÎNTEA
Calvarul medieşenilor care locuiesc pe străzi pline de noroi sau gropi este pe cale să devină doar o amintire. Constructorii angrenaţi în proiectul de extindere şi modernizare a reţelelor de apă-canal vor trebui să finalizeze lucrările în termen de 56 de zile de la data de 1 martie.
Termen nou
În condiţiile în care echipele de lucru nu au reuşit să finalizeze până pe 22 decembrie anul trecut, societatea Apa Târnavei Mari SA a mai acordat 56 zile de graţie pentru constructori. În tot acest timp, societăţile care lucrează la sistemul de alimentare cu apă şi canalizare trebuie să finalizeze lucrările în tot oraşul. „În cadrul contractului încheiat între Apa Târnavei Mari şi Hidroconstrucţia în asociere cu Dafora, anul trecut, datorită întârzierilor la plată şi a condiţiilor tehnice s-a primit o extensie de 56 zile începând cu data de 1 martie. Practic, de atunci constructorul va începe să lucreze la sistemul de alimentare cu apă şi canalizare. Proiectul ar trebui să fie gata la sfârşitul lunii aprilie sau, cel mai târziu, la începutul lunii mai“, a explicat viceprimarul George Petrescu.
Marea asfaltare
În paralel, pe măsură ce se vor finaliza lucrările, va începe marea asfaltare. Totul va depinde însă şi de starea vremii. „Dacă Inspecţia în Construcţii va da ordin, din 10 sau 15 martie, în funcţie de starea vremii, se va începe asfaltarea“, a mai promis Petrescu.
Dezbatere pe regulament
Circa 60 de persoane au participat zilele trecute la dezbaterea publică a regulamentului de eliberare a avizului de spargere şi condiţiile de refacere a sistemului rutier. Aceasta a durat aproximativ o oră şi jumătate, timp în care docmentul a fost citit şi s-au adus diferite obiecţii. Medieşenii prezenţi la dezbaterea publică au ridicat probleme diverse, majoritatea fără legătură cu propunerea de regulament. Acesta va ajunge, la sfârşitul lunii, în mapa de lucru a consilierilor locali. Ulterior, din luna martie el va intra în vigoare. Tot de atunci, constructorii care nu respectă termenele de execuţie, curăţenia pe şantier sau care depozitează la întâmplare materialele vor plăti amenzi-record, în valoare de 2.500 de lei pe zi.