Ardelean get-beget, născut în Turda şi crescut la Mediaş, Cosmin Prişcă, arbitru de baschet în Divizia A şi apreciat jurnalist sportiv, ne mărturiseşte că reţeta sa favorită este papricaşul de pui.
Ingrediente: 1 kg pulpe pui, 1 ceapă, 1 ardei gras roşu, 200 gr smântână, 1 lingură făină, 2 linguri boia dulce, 2-3 foi dafin, sare, piper, 1 legătură pătrunjel verde. Pentru găluşte: 1 ou, 3 linguri făină, 1 lingură ulei, 1 lingură apă, sare
Papricaşul de pui se mănâncă bine cu mămăliguţă |
Mod de preparare: Rumenim uşor carnea în câteva linguri de ulei. Adăugăm ceapa şi ardeiul tocate mărunt şi lăsăm doar până când ceapa devine translucidă. Adăugam boiaua, amestecăm şi o călim uşor. Completăm cu apă, asezonăm cu sare şi piper, punem şi foile de dafin şi lăsăm să fiarbă la foc mic.
Între timp pregătim găluştele. Batem oul şi adăugăm sarea, apa şi uleiul. Adăugăm apoi făina şi amestecăm până se omogenizează şi obţinem un aluat de consistenţa unei smântâni groase, dar care să curgă de pe lingură. Când clocoteşte, luăm cu o lingură pe care o introducem mai întâi în zeama fierbinte grămăjoare de aluat şi punem în mâncare. Lăsăm pe foc până se fierb găluştele şi mâncarea capătă consistenţa unui sos subţire. Adăugăm smântâna amestecată cu o lingură de făină şi câteva linguri de zeamă din papricaş şi mai dăm într-un clocot. Presărăm pătrunjel verde tocat mărunt. Se serveşte cu mămăliguţă.
Poftă bună!