Campania demarată de către tinerii democrat-liberali medieşeni continuă cu succes.
Autor: Alex PÎNTEA
1.000 de euro în mai puţin de trei luni. Aceasta este suma strânsă din donaţii în cadrul subscripţiei publice demarate de către Organizaţia de Tineret a Partidului Democrat Liberal filiala Mediaș. Banii vor fi folosiţi pentru reabilitarea Turnului Trompeţilor, unul dintre simbolurile oraşului.
În derulare
Tinerii democrat-liberali au demarat, în luna aprilie, o subscripţie publică pe o perioadă de un an şi jumătate, în vederea strângerii de fonduri extreme de necesare renovării Turnului Trompeţilor. Proiectul se derulează în parteneriat cu Biserica Evanghelică din oraş. „Acest simbol al Mediaşului, construit în urmă cu mai bine de 500 de ani, se află într-o stare avansată de deteriorare. În urma unor evaluări, s-a stabilit că este nevoie de iniţierea unor lucrări ample pentru renovarea lui. Noi am demarat o subscripţie publică în vederea responsabilizării cetăţenilor oraşului asupra importanţei acestui proiect care se va întinde pe o perioadă de un an şi jumătate“, a explicat Cristian Marian, unul dintre iniţiatorii proiectului. Valoarea lucrărilor necesare pentru reabilitarea Turnului Trompeţilor depăşeşte suma de 30.000 de euro, potrivit estimărilor specialiştilor.
Între primele zece din lume
Turnul Trompeţilor este cunoscut în lumea largă datorită înclinaţiei sale mari de la sol, fiind printre primele zece construcţii de acest gen din lume. Turnul Trompeţilor este înalt de 68,5 metri şi a fost ridicat în secolul al XV-lea. Chiar şi în ziua de azi, este singura clădire ce poate fi văzută din orice zonă a oraşului. Pe vremuri, turnul era locul preferat de străjerii aflaţi la post. Pentru a comunica apariţia unui intrus, paznicii cetăţii, de cum observau că se apropie cineva străin de cetate, foloseau o trâmbiţă, expusă acum în interiorul Muzeului Municipal. Clasificat printre primele zece turnuri înclinate ale lumii şi unul dintre cele mai înalte din ţară, Turnul Trompeţilor este acoperit cu ţiglă smălţuită şi se încadrează în complexul arhitectonic al Bisericii Evanghelice „Sfânta Margareta“.