12 elevi din Mediaș care au obținut performanțe la olimpiade şi concursuri naţionale au primit diplome și premii în bani din partea Consiliului Județean Sibiu.
Autor: Alex PÎNTEA
Festivitatea de premiere a fost circumscrisă proiectului „Să susţinem performanţa în învăţământul preuniversitar sibian”, finanţat cu 40.000 de lei de către Consiliul Judeţean Sibiu prin agenda culturală a judeţului Sibiu pe anul 2013. La eveniment au participat preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea, inspectorul școlar general, Ştefan Firu, dar şi Silviu Borş, directorul Bibliotecii ASTRA.
Între 550 și 1.000 de lei
Sala de festivităţi a Bibliotecii Judeţene ASTRA din Sibiu a fost neîncăpătoare. Cei mai buni elevi şi profesori din judeţul Sibiu au fost premiaţi de către preşedintele Ioan Cindrea. Acesta le-a înmânat tinerilor câte o diplomă şi o sumă de bani cuprinsă între 550 lei şi 1.000 de lei, în funcţie de rezultatele obţinute la concursurile școlare. În total, 110 elevi au fost premiaţi de Consiliul Judeţean.
Semn de preţuire
Cindrea a ținut să-i felicite atât pe copii, cât şi pe dascălii care i-au pregătit. „Primul mesaj este pentru elevi: felicitări şi să o ţineţi tot aşa! Majoritatea spun că cei tineri sunt mai răi ca noi, ăştia cărunţi. Nu este adevărat. Sunteţi mai buni ca noi, dar nu vrem să recunoaştem. Şi, ca dovadă, aţi obţinut rezultate frumoase. Al doilea mesaj este pentru părinţi: felicitări pentru modul în care vă susţineţi copiii şi aţi făcut din ei nişte olimpici, nişte câştigători de premii şi concursuri care vă onorează şi ne onorează şi eu cred că cea mai bună investiţie pe care o poate face un om este în propriul lui copil. Al treilea mesaj este pentru dascăli, fiindcă şi la adresa acestora unii spun că nu mai sunt rezultate. Nu au dreptate, dovada este aici, există rezultate frumoase datorită răbdării, profesionalismului şi ştiinţei acestora de a transmite aceste cunoştinţe importante copiilor care sunt viitorul nostru”, a apreciat șeful Legislativului județean.
Elevi cu care ne mândrim
Atleta Anca Bunea, care urmează Colegiul Tehnic „Mediensis”, a ocupat locul I la Olimpiada Națională a Sportului Școlar. Denisa Dragotă, elevă în clasa a V-a la Şcoala Gimnazială „Hermann Oberth”, a câştigat locul al II-lea la Olimpiada Naţională de Limba Română. Andreea Dragoman, elevă a Şcolii Gimnaziale „C.I. Motaş”, a ocupat poziţia a II-a la Olimpiada Națională a Sportului Școlar. O altă olimpică la română a fost Alexa Francesca Lara Buta, elevă în clasa XI-a la Şcoala Naţională de Gaz, care a ocupat poziţia a treia la Olimpiada Naţională. De la acelaşi liceu şi la aceeaşi olimpiadă, Diana Murguleţ a câştigat o menţiune la clasa a XII-a. Laurenţiu Dacu, elev la Liceul Teoretic „Stephan Ludwig Roth”, a obţinut o menţiune la Olimpiada Naţională de Tehnologia Informației, iar Elena Adina Morar, liceancă la Şcoala Naţională de Gaz, a adus şi ea o menţiune la Olimpiada Naţională de Tehnologii – specializarea economic, administrativ, comerț. Tot câte o menţiune au reuşit să obţină Ioana Corburean şi Teodora Oltean, ambele de la Liceul Teoretic „Axente Sever”, la Olimpiada Națională a Sportului Școlar. Ionuţ Codiţă, elev la Şcoala Naţională de Gaz, a ocupat locul al II-lea la concursul național de chimie „Petru Poni”, în timp ce Mihai Truţă, elev al Liceului Teoretic „Stephan Ludwig Roth”, a ocupat locul al III-lea la concursul național de matematică și fizică „Vrânceanu - Procopiu” de la Bacău. De asemenea, Andreea Bunea, elevă la Colegiul Tehnic „Mediensis”, s-a remarcat cu o menţiune la sesiunea de comunicări ştiinţifice ale elevilor de liceu - secţiunea geografie.