„Investim în inovare !“. Sub acest generic, societatea Armax Gaz a organizat la sediul central din Mediaş un simpozion al cărui scop a fost acela de prezentare a tehnologiilor şi produselor sale orientate spre soluţionarea nevoilor actuale ale domeniului. În noua hală a societăţii sunt asamblate echipamente cu gabarit foarte mare, dar şi staţiile de uscare cu TEG, „pariul“ directorului general Mircea Vescan de acum opt ani, atunci când a decis să investească într-o vreme în care nimeni nu îi dădea măcar o şansă să le poată produce în România.
Autor: Alex PÎNTEA
Simpozionul „Investim în inovare“ a fost unul menit să vină cu răspunsuri pentru soluţionarea nevoilor actuale ale industriei de petrol şi gaze din România. Reprezentanţi ai autorităţilor din domeniu, ai asociaţiilor profesionale şi ai marilor companii precum Romgaz, Transgaz, OMV Petrom, Rompetrol Well Service, Nabucco Romania sau Schlumberger s-au reunit la iniţiativa Armax Gaz.
Investiţii în inovare
Scopul seminarului a fost acela de a discuta și identifica soluții pentru modernizarea proceselor și eficientizarea activităților din industria de petrol și gaze. Concret, organizatorii şi-au propus să transforme problemele în oportunități și să ofere soluții românești pentru nevoi românești. „Armax Gaz investește continuu în inovare și demonstrează ca soluțiile românești pe care le propune pentru nevoile pieței autohtone, dar și pentru piețele internaționale, sunt deosebit de eficiente. Produsele și serviciile personalizate în funcție de nevoile fiecărui client în parte sunt la cele mai înalte standarde tehnologice, calitative și comerciale. Am demonstrat și vom demonstra în continuare că suntem o companie serioasă și livrăm clienților noștri variantele optime pentru dezvoltarea afacerii lor. Așa cum texanii sunt recunoscuți ca fiind cei mai tari petroliști, așa și medieșenii sunt cei mai tari gaziști. Este, așadar, datoria noastră să fim specialiștii de care România are nevoie!“, motivează Mircea Vescan, directorul general al Armax Gaz.
Pariul lui Vescan
Directorul general al Armax Gaz le-a prezentat participanţilor la seminar noua hală de producţie a societăţii şi a explicat că, în urmă cu opt ani, a crezut în proiectul staţiilor de uscare cu TEG, iar acum acestea reprezintă un pariu câştigat. Mircea Vescan a mai dezvăluit că investiţia făcută în tehnologie şi pregătirea oamenilor se ridică la câteva milioane de euro, iar acum aceste staţii reprezintă principala sursă de venit pentru societate. „În noua hală vor fi asamblate echipamentele cele mai mari, cu gabarit foarte mare şi, cel mai important, aici se vor realiza staţiile de uscare cu TEG. Acestea reprezintă pariul pe care eu şi Armax l-am câştigat cu provocarea. Acum opt ani, nu dădea nimeni nicio şansă românilor de a produce aceste staţii în ţară, iar acum nu doar că le producem la Mediaş, noi le proiectăm cu oamenii noştri, le producem, le punem în funcţiune şi suntem capabili să oferim şi serviciile de mentenanţă. Am investit o groază de bani, milioane de euro, în softuri, pregătirea oamenilor şi în tehnologii. Acestea constituie acum principalul venit şi «centura de siguranţă» pe ani mulţi de funcţionare ai Armax de acum încolo“, a mărturisit Vescan.
Mircea VESCAN | CEO Armax Gaz: „În noua hală vor fi asamblate echipamentele cele mai mari, cu gabarit foarte mare şi, cel mai important, aici se vor realiza staţiile de uscare cu TEG. Acestea reprezintă pariul pe care eu şi Armax l-am câştigat cu provocarea.“
Produs brevetat
În cadrul simpozionului ,,Investim în inovare“ a fost prezentat şi un produs nou, recent brevetat de specialiştii medieşeni, care are rolul de a mări debitul de producţie al sondelor de gaz. Concret, este vorba de un baton spumant, rodul muncii cercetătorului ştiinţific Maria Florea, care activează în prezent în cadrul societăţii Armax Gaz. „Acest produs pe care l-am gândit în urmă cu mai mulţi ani şi pe care l-am perfecţionat în ultima perioadă la Armax Gaz are rolul de a mări debitul de producţie al sondelor de gaz prin introducerea acestor materiale spumante. Acestea fac apa să se transforme în spumă şi sonda poate să o evacueze, efectul fiind creştererea debitului de producţie cu 35-40 la sută“, a detaliat Florea.
Proiecte la cheie
Armax Gaz, lider național în domeniul echipamentelor pentru gaze și petrol, este o companie românească cu capital integral privat, listată pe Bursa de Valori București. Având o importantă experiență ce începe în 1925 și se suprapune, practic, cu istoria industriei de petrol și gaze din România, compania este una dintre puținele, la nivel mondial, care oferă proiecte la cheie: proiectare, producție, punere în funcțiune, mentenanță, service și piese de schimb, toate acestea personalizate în funcție de nevoile fiecărui client în parte. Armax Gaz are sediul central în Mediaș, unde dispune de un spațiu de producție de peste 30.000 de metri pătraţi, dotat cu tehnologii de ultimă generație, și o echipă de peste 300 de specialiști și muncitori calificați, al căror profesionalism se regăsește în proiecte de referință pentru clienți importanți precum: Romgaz, Transgaz, OMV Petrom, Thielmann Energietechnik GMBH, TPAO. Societatea deţine certificări ale organismele românești și internaționale: ANRE, ISCIR, TUV, ASME, EASC și operează în conformitate cu cele mai importante standarde aplicabile: ISO, U stamp, GOST.