Cea mai veche clădire a Spitalului Municipal Mediaş, construită în anul 1901, a intrat într-un amplu proces de reabilitare şi modernizare.
Imobilul este unul de patrimoniu, aflat pe lista monumentelor istorice. În condiţiile în care nu a mai fost reparat de aproximativ trei decenii, acesta s-a degradat constant.
Proiectul care a demarat zilele trecute presupune lucrări complexe de refacere a structurii exterioare, a ornamentelor, dar şi lucrări de hidroizolaţii la baza clădirii. „Este cea mai veche clădire a spitalului, construită în anul 1901. Ultimele lucrări de renovare, din ce ştiu, s-au făcut acum 20-30 ani şi se poate vedea cum arată. Am dorit foarte mult să o reabilităm pentru că este o clădire frumoasă, de patrimoniu, aflată în evidenţa monumentelor istorice. Cu ajutorul Consiliului Local s-au demarat aceste lucrări de renovare. Este vorba atât de refacerea structurii exterioare, tencuit, zugrăvit şi refacerea ornamentelor, cât şi lucrări de hidroizolaţii la baza clădirii, deoarece prezintă un demisol destul de deteriorat datorită infiltrărilor de apă. Lucrările se vor finaliza anul viitor în funcţie de condiţiile meteorologice“, spune Bogdan Burghelea, managerul Spitalului Municipal Mediaş. Reabilitarea clădirii secţiei de interne se ridică la aproximativ 400.000 de lei. Banii vor veni de la bugetul local al municipiului Mediaş. (A. L.)