Şcoala Naţională de Gaz a găzduit, la sfârşitul săptămânii trecute, Turneul claselor a VIII-a. Competiţie de tradiţie, acesta a ajuns la cea de-a 22-a ediţie şi s-a bucurat de participarea şcolilor generale din municipiul Mediaş şi localităţile arondate.
Autor: Alex PÎNTEA
Deschiderea oficială a ediţiei din acest a avut loc pe terenul de sport al SNG. Elevii de la 12 şcoli generale s-au întrecut timp de două zile la diferite discipline sportive, dar şi la probe teoretice, individual sau pe echipe. „A fost o sărbătoare a elevilor de clasa a VIII-a. Participarea a fost una bună, în total au fost câteva sute de elevi care au participat la competiţiile sportive şi teoretice“, a explicat profesorul Ştefan Valea, directorul Şcolii Naţionale de Gaz.
Ofertă educaţională
Pentru liceul medieşean, manifestarea a fost un prilej de a-şi face cunoscută oferta educaţională pentru anul şcolar 2014-2015. Atât elevii, cât şi părinţii lor au putut vedea condiţiile în care se desfăşoară procesul de învăţământ. „Ne-am bucurat să avem în mijlocul nostru elevi ai şcolilor generale, părinţi ai acestora, profesori, care au avut ocazia să ne viziteze şcoala, să vadă condiţiile în care ne desfăşurăm activitatea, să ne cunoască oferta educaţională pentru anul următor. Cu siguranţă, din toamnă, unii dintre aceştia vor reveni ca şi elevi ai şcolii noastre“, a mai spus Valea.
9 clase
Pentru anul şcolar 2014-2015, Şcoala Naţională de Gaz are în oferta sa educaţională şase clase, fiecare cu câte 28 de locuri. Astfel, pe filiera teoretică, profilul real, şcoala propune o clasă de matematică-informatică, intensiv informatică. Pe filiera tehnologică, profilul tehnic, elevii pot opta pentru clasa de tehnician în automatizări. Alte două specializări pe filiera tehnologică, profilul resurse, sunt cele de tehnician ecolog în limbile română şi maghiară. Totodată, pe profilul servicii şcoala mai oferă două specializări, fiecare cu câte 28 locuri de tehnician în activităţi economice, respectiv tehnician în turism. De asemenea, în cadrul școlii profesionale cu durata de trei ani există trei specializări de operator la extracția, tratarea, transportul și distribuția gazelor, electronist aparate și echipamente, respectiv instalator rețele de distribuție locale și magistrale de gaze. Fiecare dintre aceste clase are câte 28 de locuri.