Proiectul “Specializare şi perfecţionare în vederea îmbunătăţirii competenţelor profesionale ale personalului Serviciului Public de Ocupare (SPO)” se află în această perioadă în plin proces de identificare și luare în evidenţă a membrilor grupului ţintă. În același timp se lucrează la constituirea grupelor de cursanţi pentru cele patru programe de formare profesională prevăzute în proiect.
În acest sens, au avut loc acţiuni de cercetare prin care s-au identificat nivelul actual și cererea de competenţe, în aceeași măsură cu identificarea nevoilor specifice de formare şi dezvoltare profesională pentru grupul ţintă al proiectului reprezentat de 300 de angajaţi a SPO. Experţii implicaţi în munca de cercetare sociologică din proiect s-au deplasat la Agenţiile Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Alba, Braşov şi Mureş unde, prin interviuri faţă în faţă au identificat deficitul de competenţe şi nevoia de formare profesională angajaţilor SPO din judeţele menţionate. Acţiunea se află în derulare şi în judeţele Harghita, Covasna, Sibiu, Vaslui, Iaşi, Botoşani, Neamţ Suceava, Bacău.
Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu, în calitate de beneficiar, implementează în parteneriat cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vaslui, SC Palace Dumbrava SRL Sibiu şi Asociaţia Inceptus România, proiectul: “Specializare şi perfecţionare în vederea îmbunătăţirii competenţelor profesionale ale personalului Serviciului Public de Ocupare (SPO)”.
Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 şi se derulează, în perioada ianuarie 2014 – iulie 2015, în regiunile din Centrul şi Nord-Est-ul ţării.
Obiectivul general al proiectului este de a dezvolta noi competenţe în rândul funcţionarilor publici pentru mărirea calităţii, eficacităţii, eficienţei şi transparenţei Serviciului Public de Ocupare.
Grupul ţintă este format din 300 de funcţionari publici din 12 instituţii publice de ocupare, respectiv Agenţiile Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Sibiu, Alba, Mureș, Brașov, Harghita, Covasna, Vaslui, Iași, Botoșani, Neamț, Suceava și Bacău.
Proiectul se înscrie pe Axa prioritară 4, “Modernizarea Serviciului Public de Ocupare”, domeniul major de intervenţie 4.2, “Formarea personalului propriu al SPO” şi are o valoare totală de 9.443.094 lei, din care 7.082.320,50 lei finanţare nerambursabilă.
POSDRU/4.2/124/S/130999
Manager de proiect (AJOFM Sibiu): Gabriela Teodorescu
e-mail:gabriela.teodorescu@sb.anofm.ro
tel: 0786171719
Expert comunicare (SC Palace Dumbrava SRL Sibiu),
Steluţa – Edith Zaig