joi, 2 iulie 2015

Publicat la 7/02/2015 12:57:00 p.m. de Redacţie

“Balaurul din Transilvania” / “Transylvania Dragon” la Salina Turda (P)



Descoperã Transilvania şi Banatul aşa cum nu le-ai mai vãzut, într-un documentar turistic cu sporturi extreme regizat de Sabin Dorohoi unde artistul acrobat Flaviu Cernescu joacã rolul principal. 
Duminicã, 5 iulie, orele 13:00 în amfiteatrul Salinei Turda va avea loc premiera filmului “Transylvania Dragon”. Un documentar sportiv şi turistic despre câteva din atracţiile turistice ale Transilvaniei şi Banatului.

Documentarul „Transylvania Dragon” spune povestea lui Flaviu Cernescu, un inginer IT, care a renunţat la job pentru a se dedica sportului si acrobatiei. De 10 ani merge pe monociclu şi sfideazã gravitaţia pe o chingã de numai 2 centimetri, denumitã slackline. Este supranumit “Balaurul”! În 1638 un acrobat a mers pe sfoarã la înãlţime în mai multe oraşe din Transilvania. Dupã 377 de ani Flaviu a decis sã plece pe urmele lui. Aşa cã a îmbrãcat mantia de „Balaur”, a luat monocilul, şi a pornit la drum. În aceastã cãlãtorie epicã vom redescoperi România de la înãlţimea corzii acrobatice: oraşe istorice, tradiţii milenare şi locuri sãlbatice. Vom înfrunta conflicte, momente ricante şi vreme capricioasã dar vom descoperi oameni fantastici.
Practic filmul „Tansylvania dragon” este un documentar turistic de promovare a Romaniei prin sporturi extreme si povesti ale unor oameni „faini”. In aventura sa prin Banat si Transilvania, Flaviu va face acrobatii in locuri neasteptate, in centrele unor mari orase si in salbaticie. Vom descoperi astfel o farama din istoria metalurgica a Resitei, peisajul de basm de la cascada Bigar, Istoria lui Hercules si infiintarea statiunii Baile Herculane, legenda Castelului Corvinilor, cum a reusit un comandant de escadrila sa salveze orasul Orastie in al doilea Razboi Mondial, vom fredona in Timisoara „Pour Toi et moi”, una din piesele de la concursul Eurovision (selectia Nationala) din 2013, vom merge sub nivelul marii in Salina Turda unde Flaviu a fãcut una din cele mai spectaculoase treceri pe chingã subterane din lume, apoi in muntii Maramuresului unde vom descoperi ce acrobatii se pot face pe Mocanita din mers, vom traversa Transfagarasanul si vom incehia turul cu Alba Iulia, chiar de ziua nationala a Romaniei.
Filmul a fost produs de Western Transylvania Studios, o nouã casã de producţie din Vestul Ţãrii şi regizat de Sabin Dorohoi, bãnãţean la origine. Sabin Dorohoi este laureat al peste 40 de nominalizãri şi premii internaţionale. Din cele treisprezece filme de scurtmetraj realizate, ultimele cinci (“Ghela” , “Visând la Galapagos” , “Clopotul”, “Fata din Transilvania” şi “Calea Dunãrii”) i-au adus cele mai multe distincţii internaţionale la festivaluri precum: Palm Springs, Reykjavic, Geneva, Chicago, TIFF, Roma, Regensburg, Sardenia şi Festivalul de film Est European din Hollywood.


    Trimite prin e-mail