Legea energiei electrice și a gazelor naturale nr. 123/2012 ar putea intra în dezbatere în Comisia pentru industrii și servicii din Camera Deputaților în luna februarie a anului viitor, una dintre modificări fiind în zona contractelor bilaterale, a declarat, astăzi, Iulian Iancu, președintele Comisiei, la conferința anuală a Asociației Furnizorilor de Energie Electrică din România (AFEER).
"În ceea ce privește România, observăm că avem toate instrumentele de piață, lipsește unul singur, cel al contractelor bilaterale, care a fost sistat în iunie 2012. Cred că astăzi putem să reluăm această discuție. Este momentul să reluăm această discuție, dar nu putem să o reluăm decât împreună cu dumneavoastră, găsind pârghiile ca ea să fie funcțională și să nu fie într-un termen record deformată și valorificată iar în mod subiectiv pentru că în continuare în piață, dacă vă uitați, o să vedeți că sunt momente în care, pe platformă, se face o ofertă de 45 de lei și în următoarea secundă intră cumpărătorul și ia acel pachet de energie. Adică mai sunt și astăzi modalități de a ieși din regula transparenței și deci șansa nediscriminatorie pentru toți jucătorii din piață, cu toate regulile și cu toate platformele pe care le avem. Încă mai este de lucrat aici. Acesta înseamnă că va trebui să reluăm în discuție Legea 123, legea cadru", a spus Iulian Iancu, pentru Agerpres.
Acesta a precizat că legea va fi pusă în discuție, în comisie, în februarie, pentru că în sesiunea acesta este imposibil din cauza unei agende încărcate, respectiv schimbarea guvernului, legea bugetului pe 2016 și prioritățile legislative privind schimbarea legilor electorale pentru alegeri generale, locale.