Compania Apa Târnavei Mari şi-a deschis porţile pentru elevii din oraş.
Autor: Alex PÎNTEA
Foto: Andreea TĂUNEAN
În săptămâna „Şcoala Altfel“, elevii Liceului Teoretic „Stephan Ludwig Roth“ au vizitat Casa Apei. Aceştia au văzut cum îşi desfăşoară activitatea angajaţii operatorului regional şi au asistat la un film de prezentare al proiectului de reabilitare al sistemelor de apă şi apă uzată din Mediaş şi zona de nord a judeţului Sibiu.
Vizită utilă
Elevii au trecut, miercuri dimineaţa, pragul Casei Apei de la fosta unitate militară de aviaţie. Au fost întâmpinaţi chiar de către directorul general al societăţii Apa Târnavei Mari, Virgil Bucșe, care le-a explicat cum anume şi ce face compania pentru a putea oferi către populaţie o apă potabilă dar şi care sunt perspectivele în acest domeniu de activitate. „Anul trecut am fost în vizită la staţia de epurare, iar acum am vizitat sediul societăţii Apa Târnavei Mari. Am învăţat că trebuie să ştim cum să folosim apa, chiar dacă acest lucru ni se pare ceva uşor. Trebuie să avem grijă să nu poluăm apa şi spun asta gândindu-mă la ceea ce am văzut la staţie de epurare, adică foarte multe deşeuri. Într-adevăr, trebuie să avem grijă cum folosim această resursă vitală”, a explicat Timeea Boțoc, una dintre elevele prezente.
Acţiune educativă
Conducerea societăţii Apa Târnavei Mari afirmă că Ziua Porţilor Deschise s-a dorit a fi o acţiune educativă pentru tineri, astfel încât aceştia să înţeleagă cum anume trebuie utilizată apa. Totodată, le-a fost explicat elevilor faptul că operatorul de apă şi apă uzată are nevoie de profesionişti într-o serie întreagă de domenii de activitate şi că unii dintre ei ar putea lucra în viitor acolo.
„Este o conlucrare între noi şi Liceul «Stephan Ludwig Roth», în cadrul căreia elevii au participat la o acţiune a noastră vizând educaţia pentru utilizarea apei. Ne-am bucurat de prezenţa lor la sediul nostru, am avut posibilitatea să le comunicăm care sunt preocupările noastre în acest domeniu, care este perspectiva acestei industrii a apei şi fiind elevi de liceu în clasele mari, i-am îndemnat să urmeze o pregătire profesională în mediul universitar în domeniile de care noi suntem interesaţi. Este generaţia care va trebui să preia cât de curând de la noi ceea ce am început, iar ei vor trebui să continue şi să îl aducă la un nivel cât mai ridicat”, a menționat Bucşe.