În urmă cu 4 ani, multă agitaţie la Mediaş. Era aşteptat d-l Şova, ministrul MARILOR PROIECTE în guvernul Ponta, pentru a-i susţine candidatura d-lui Viorel Arcaş. Promisiuni multe făcute, printre care şi realizarea centurii de ocolire a localităţii, lucrare deosebit de importantă pentru medieşeni. Certitudinea realizării lucrării era de 100 la sută. Venise omul potrivit pentru executarea unei asemenea lucrări - ministrul MARILOR PROIECTE, ce avea competenţa necesară realizării investiţiei (asigurarea de fonduri, întocmirea documentaţiei şi execuţia lucrării).
D-l Viorel Arcaş, ales senator, cu tolba plină de promisiuni, în drum spre Bucureşti, unde urma să fie învestit ca senator şi să depună „JURĂMÂNTUL DE CREDINŢĂ FAŢĂ DE ŢARĂ ŞI POPOR“, în starea de euforie în care era, a uitat tolba deschisă şi toate promisiunile făcute în campania electorală s-au dus pe apa sâmbetei, aşa cum s-au dus şi cele făcute de d-l Şova, ce a condus timp de aproape 2 ani Ministerul „PROIECTELOR ZERO REALIZATE“.
Nu este de mirare de cele întâmplate la Mediaş, spre indignarea oamenilor de bună credinţă ce l-au votat pe d-l Viorel Arcaş ca senator şi dispreţul celor care nu l-au votat, deoarece la nivelul ţării majoritatea parlamentară formată din PSD (d-l Dragnea) şi ALDE (d-l Tăriceanu), ce a condus ţara timp de 3 ani, a reuşit să arunce la coş promisiunile electorale făcute.
Ce au făcut şi ce au realizat guvernul Ponta şi parlamentarii majoritari? Una din primele indicaţii date de d-l Ponta, premierul României, a fost aceea a creşterii impozitelor, Începând din anul 2015, impozitul pe terenurile agricole a crescut cu 50 la sută, ceea ce a însemnat, pentru cei care produc pâinea şi hrana ţării, noi biruri, măsură contrară principiilor social-democrate, conform cărora îi apără pe cei nevoiaşi. Ţara avea nevoie de măsuri care să asigure modernizarea, reducerea cheltuielilor bugetare, de legi pentru reducerea corupţiei şi asigurarea transparenţei afacerilor legate de cheltuirea banului public, de proiecte pentru atragerea fondurilor europene în vederea îmbunătăţirii infrastructurii (realizarea de autostrăzi) şi de o viziune clară asupra dezvoltării economiei în perioada următoare.
Fiecare dintre noi dorim ca timpul parcurs cu maşina sau cu trenul să fie redus la jumătate, în condiţii de confort sporit, ceea ce se poate realiza numai prin fonduri de investiţii şi care duc la o creştere economică sănătoasă şi nu prin creşteri de salarii neacoperite de creşterea productivităţii muncii.
Niciunul din obiectivele enumerate mai sus nu a fost realizat de guvernul Ponta.
Parlamentul majoritar şi guvernul nu au aprobat legea privind regionalizarea ţării (împărţirea ţării în regiuni economice) ce ar permite realizarea de mari proiecte de infrastructură din fonduri europene.
Parlamentul nu a elaborat şi aprobat proiectul de lege pentru o nouă constituţie, legi esenţiale pentru modernizarea României.
Guvernul Ponta, timp de 3 ani, nu a pregătit documentele necesare pentru atragerea de fonduri europene. Obiectivul guvernului Ponta a fost acela de a dirija banii înspre creşterea acţiunii populiste de creşteri de salarii neacoperite de surse economice reale şi nu spre investiţii aducătoare de plus valoare şi bunăstare.
Activitatea d-lui Ponta s-a rezumat în tăierea de panglici cu ocazia inaugurării unor tronsoane de autostrăzi, iniţiate şi realizate de guvernul Boc, cu toată criza economică prin care a trecut ţara în 2009 (la finalul anului producţia globală a scăzut la 7,8 la sută) şi 2010.
MAJORITATEA PARLAMENTARĂ a făcut totuşi ceva. Împotriva jurământului dat de apărare a intereselor ţării şi ale poporului, a aprobat 2 legi. Legea pensiilor speciale pentru parlamentari şi legea pensiilor speciale pentru primari, care reglementează acordarea unei pensii speciale lunare de 5 la sută din salariul brut pentru fiecare perioadă de mandat. După acest calcul, vajnicul nostru luptător în parlament pentru o viaţă mai bună a celor nevoiaşi, VIOREL ARCAŞ va lua în plus faţă de pensia normală (care se apropie de cifra care urmează) 4.600 lei/lună, adunate toate aceste cadouri care şi le-au făcut iubiţii noştri parlamentari, însumează sute de milioane de lei, luaţi din buzunarul bietului pensionar, ce îşi duce viaţa de pe o zi pe alta şi trecuţi în buzunarul de lux al parlamentarului sau primarului.
Legile aprobate constituie un abuz în serviciu şi o sfidare a electoratului. Este un furt din bugetul statului legalizat de majoritatea parlamentar ce a încălcat jurământul dat. Cred că suntem unici în Europa cu asemenea legi.
Cei care au votat asemenea legi, printre care se numără şi numitul Viorel Arcaş, nu merită să mai ajungă în Parlament.
Majoritatea parlamentară a mai realizat ceva. A scăpat de urmărirea penală pe mai mulţi dintre colegii lor, ceea ce este o gravă încălcare a statului de drept. Acest comportament echivalează cu situaţia când justiţia ar hotărî neurmărirea şi achitarea cazurilor de corupţie. În ce situaţie ar fi ţara. Ar fi ţara nimănui, unde hoţii şi corupţii se pot înfupta din avuţia ţării în voie.
Stimaţi medieşeni, să-i votăm pe cei care vor binele României şi nu numai binele lor (aşa cum a făcut majoritatea parlamentară formată din PSD şi ALDE). Să ne prezentăm la vot în număr cât mai mare pentru a scăpa de iresponsabilitatea PSD-istă în conducerea ţării.
(Oracle. S.)