Evenimentul „Şcoala și Comunitatea”, ajuns la cea de-a patra ediție anul acesta, s-a organizat sub egida aniversării a 150 de ani de învăţământ copşean.
Autor: Aurelian LUNGU
Programul inițiat de primarul Daniel Tudor Mihalache şi-a propus să prezinte, în mod transparent, locuitorilor orașului Copșa Mică, implicarea autorităţilor locale în activitatea instructiv-educativă a instituțiilor de învățământ din oraș şi modul în care este sprijinit financiar constant învăţământul copşean.
Elevi informați
De asemenea, în toate instituţiile de învăţământ, săptămâna trecută, elevii au fost informați despre eforturile pe care comunitatea locală le face, prin susţinerea financiară, pentru a avea spații școlare moderne, curate, adecvate pentru obținerea unor rezultate bune la învățătură și la activitățile extracurriculare.
Vizite
Evenimentul de joi, 23 februarie, a cuprins o vizită la toate unităţile de învăţământ din oraş de la grădiniţă până la liceu, de către invitaţi, părinți și bunici. Peste tot, invitaţii au fost primiţi de gazde cu mici suvenire, cântece, pliante şi prezentări ale activităţilor pe care le desfăşoară în unităţile lor de învăţământ. „Am dezvoltat proiectul «Școala și comunitatea», prin care aducem părinții copiilor de la grădinițe, școli și liceu și îi plimbăm prin unitățile școlare din oraș, unde le prezentăm condițiile, unde le arătăm că banii lor sunt bine investiți“, arată primarul Tudor Mihalache.
Colaborare bună
La Liceul Tehnologic „Nicolae Teclu” din Copșa Mică, punctul final al vizitei, cei peste 100 de participanţi (elevi, părinți, cadre didactice, reprezentanți ai autorităților și organizațiilor locale) au concluzionat că între instituțiile de învățământ din oraș, autorități și părinți, există o bună colaborare, menită să asigure nivelul de educație prin care şcolarii din oraș și comunele învecinate, să poată accede la nivelurile superioare de învățământ sau pe piața muncii, la același nivel de competitivitate cu elevii din Mediaș, Sibiu sau Blaj.
Tudor MIHALACHE | primar: „Școala și comunitatea funcționează ca o familie la Copșa Mică, cu transparență și chibzuință, dar mai ales cu încredere și optimism în viitor. Extensia acestui parteneriat între comunitate și școală este și reorganizarea învățământului copșean, care trebuie să devină un adevărat etalon pentru oraș.“