Municipalitatea va amenaja un sens giratoriu la ieșirea din oraș spre Sibiu.
Alex PÎNTEA
Realizarea acestui sens giratoriu va permite mijloacelor de transport în comun să întoarcă în zona respectivă. Proiectul a fost demarat în urmă cu mai bine de un deceniu, iar administrația locală este obligată să îl ducă la bun sfârșit. Valoarea acestuia se ridică la 1,1 milioane de lei, iar finanțarea este asigurată de la bugetul local.
Proiectul extinderii rețelei Meditur până la ieșirea din oraș spre Sibiu este unul mai vechi, iar acesta prevedea și realizarea unui sens giratoriu în zona Izvorul rece, lucru care nu s-a întâmplat însă până acum. Proiectul va fi dus la bun sfârșit anul acesta, cu atât mai mult cu cât există și o recomandare a Curții de Conturi în acest sens, conform căreia investiția trebuie finalizată. „În urmă cu circa 12 ani au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru extinderea rețelei de troleibuz în zona de sud-vest a municipiului, la ieșirea spre Sibiu. În urma unui control efectuat de Curtea de Conturi, s-a impus administrației publice locale continuarea acestui proiect, motiv pentru care zilele acestea au demarat lucrările de amenajare a unui sens giratoriu în zona izvorului. Acesta are ca obiectiv general facilitarea întoarcerii troleibuzelor în acea zonă, în condiții de siguranță“, spune Ovidiu Pietraru, administratorul public al municipiului Mediaș.
Lucrări pregătitoare
La începutul acestei săptămâni, constructorul responsabil de acest proiect a demarat o serie de lucrări pregătitoare. Astfel, într-o primă etapă au fost tăiați copacii de pe marginea șoselei, urmând ca ulterior să se intervină și la carosabil. „În primă fază, se desfășoară o serie de lucrări pregătitoare, iar cele de bază vor începe în perioada imediat următoare. Lucrările la sensul giratoriu se vor desfășura pe o lungime de 130 metri, ceea ce înseamnă că pe această porțiune se va reface complet structura rutieră“, a adăugat Pietraru. Prim amenajarea sensului giratoriu la ieșirea spre Sibiu, va crește siguranța circulației în zona respectivă, prin obligarea conducătorilor auto de a reduce viteza, vor fi prevenite accidentele rutiere în zonă și va fi realizată fluidizarea traficului local și de tranzit.
Cum se va circula?
Potrivit proiectul care va fi finalizat anul acesta, în apropiere de intrarea în sensul giratoriu, pe sensul dinspre centrul orașului spre Sibiu, cele două benzi ale Șoselei Sibiului se vor reduce la o singură bandă de circulație, astfel încât să se elimine posibilitatea unui conflict în trafic între troleibuzele care intră în sensul giratoriu și celelalte vehicule aflate în trafic, având în vedere raza mare de virare a troleibuzelor. De asemenea, pe direcția de intrare în sensul giratoriu dinspre Sibiu va exista o bandă pe sens, iar la ieșirea din sensul giratoriu vor fi amenajate două benzi de circulație, o bandă de circulație fiind dedicată traficului vehiculelor aflate în tranzit și o bandă pentru troleibuzele cu stație la capăt de traseu.