Una dintre porțile de intrare în cetatea Mediașului va găzdui, de acum înainte, expoziția permanentă „Natură și fantezie“.
Aceasta cuprinde lucrări realizate de artistul plastic medieșean, cunoscut la nivel internațional ca „maestrul pânzelor de păianjen“. Emil Mureșan a fost cetățean de onoare al municipiului Mediaș și un veritabil ambasador al orașului în țară și străinătate.
Alex PÎNTEA
Expoziția a fost vernisată cu ocazia „Nopții Muzeelor“. Artistul medieșean, care s-a stins anul trecut la vârsta de 88 ani, și-a dorit mereu ca lucrările sale să ajungă în acest turn, foarte aproape de locuința sa.
„Suntem foarte încântați de faptul că am reușit să dedicăm acest turn activității lui Emil Mureșan. Este foarte important pentru noi să comunicăm în oraș și să arătăm tuturor că îi prețuim foarte mult activitatea. Primăria Mediaș i-a susținut întotdeauna munca, iar acum continuăm această colaborare pe care am avut-o, dar cu fiicele domniei sale. Ne dorim să fie o expoziție permanentă, care va putea fi vizitată permanent pe perioada verii, iar în perioada de iarnă la cerere”, a explicat Elena Sajgo, directorul Direcției Municipale pentru Cultură, Sport, Turism și Tineret din cadrul Primăriei Mediaș.
Vis împlinit
Sâmbătă după-amiază, Emil Mureșan a fost cumva acolo, în Turnul Pietrarilor, alături de familie, de prieteni, de cunoscuți. A fost în mijlocul sculpturilor sale, a tablourilor din pânză de păianjen și a altor lucrări realizate de-a lungul a peste șase decenii de carieră artistică. „Tata și-a dorit foarte mult să aibă expoziția în acest turn, asta a fost dorința lui de ani de zile, tot timpul a visat să fie galerie aici, în acest turn. Acum s-a putut realiza acest lucru și vrem să mulțumim foarte mult Direcției Municipale pentru Cultură, Sport, Turism și Tineret, Muzeului, Primăriei și tuturor celor care ne-au ajutat să îi îndeplinim dorința”, a mărturisit Sanda Răvoiu, una dintre cele două fiice ale maestrului Mureșan.