marți, 11 februarie 2020

Publicat la 2/11/2020 04:22:00 p.m. de Anonim

Evenimente de calitate

Consiliul Județean Sibiu a deschis sesiunea de depunere pentru proiectele care vor putea fi finanțate prin agendele culturală și dezvoltarea comunității, sportivă și pentru tineret. Bugetul alocat pentru agende este de 2 milioane lei.


În urma aprobării bugetului local al județului Sibiu, Consiliul Județean anunță că a deschis sesiunea de depunere pentru proiectele care vor putea fi incluse și cofinanțate prin agenda culturală, cea sportivă și cea de tineret a județului Sibiu pe anul 2020.
Proiectele culturale și pentru dezvoltarea comunității, precum și cele pentru tineret pot fi depuse până pe 9 martie, ora 16, în timp ce proiectele sportive se depun până pe 27 februarie, ora 16.

Alocări bugetare

Suma alocată pentru susținerea acestor proiecte este de 2.000.000 lei, după cum urmează: 1.100.000 lei pentru Agenda culturală și dezvoltarea comunității, 650.000 lei pentru Agenda sportivă din care 500.000 lei pentru proiectele derulate de structurile de drept privat și 150.000 lei pentru structurile de drept public, 250.000 lei pentru Agenda de tineret.
Proiectele se depun la sediul Consiliului Judeţean Sibiu, str. G-ral Magheru, nr. 14, la Centrul de Informaţii pentru Cetăţeni al instituţiei. Ghidul şi anexele aferente, precum şi Regulamentul şi anexele aferente se găsesc pe site-ul cjsibiu.ro.
„Suntem convinși că și în acest an vom avea evenimente de calitate în județul Sibiu și vreau să accentuez faptul că finanțarea lor din bani publici se va face ținând cont și de responsabilitatea pe care organizatorii o dovedesc față de mediu. Mă refer la interdicția utilizării obiectelor de unică folosință din plastic care este un criteriu eliminatoriu. Atragem atenția promotorilor de proiecte să țină cont de acest aspect și în planul de acțiuni și în întocmirea bugetelor. Știm că e mai ieftin și mai comod să servești apă în pahare de plastic de unică folosință, dar vom finanța cu prioritate proiectele care vor ști să prevadă soluții alternative”, a declart președintele Daniela Cîmpean.
Proiectele care demonstrează ca au luat în calcul măsuri pentru colectarea selectivă a deșeurilor sunt încurajate și vor primi puncte în plus la evaluare. Astfel, proiectele vor trebui să facă dovada că asigură colectarea pe fracții diferite, fie prin efortul unor echipe de voluntari sau prin contracte cu operatori specializați. Și criteriile pentru egalitatea de șanse sunt avute în vedere, primind puncte suplimentare proiectele care asigură participarea echilibrată a femeilor și bărbaților, dar și cele care prevăd în mod expres măsuri care să faciliteze accesul pentru persoanele cu dizabilități și în cadrul acțiunilor și evenimentelor. (A.L.)
    Trimite prin e-mail