Pentru semestrul II au fost depuse 212
cereri dintre care au fost selectați 180 de producători împărțiți pe
următoarele sectoare: Carmangerie ( 12 de cereri), Legume / fructe ( 58 de
cereri), Lactate ( 35 de cereri), Ouă/pui (14 cereri), Miere (13 cereri),
Panificație ( 25 cereri), Ulei ( 2 cereri), Siropuri și dulcețuri (3 cereri),
Mici meșteșugari ( 7 cereri) Flora spontana ( 3 cereri), Flori și arbuști ( 8
cereri).
Îmbucurător pentru toți consumatorii de
produse locale este faptul că pentru perioada următoare peste 20 de producători
noi din județul Sibiu au depus cerere pentru a comercializa produse în piață.
Astfel, cei care cumpăra din piață vor beneficia de o ofertă mai diversificată
la sectoarele: Ouă/pui, Panificație, Lactate, Miere, Dulcețuri/siropuri, Mici
meșteșugari, Legume/fructe. Aceștia sunt din localitățile: Sibiu, Avrig, Tălmaciu, Cârțișoara, Rășinari,
Cașolț, Șura Mare, Tilișca și Păuca.
„Ne bucură interesul crescut al producătorilor locali de a vinde în Piața Volantă Transilvania. Ne dorim ca piața să beneficieze de diversitate oferită de produsele cultivate și preparate în județul nostru. Aceasta este o componentă importantă, atât pentru dezvoltarea consumului local, cât și pentru promovarea produselor tradiționale sibiene”, a declarat președinta CJ Sibiu, Daniela Cîmpean.
Selecția dosarelor s-a realizat conform
Regulamentului de Organizare și Funcționare al Pieței Volante Transilvania.
Lista ce cuprinde toți producătorii selectați poate fi consultată accesând link
-ul: http://www.cjsibiu.ro/wp-content/uploads/2020/06/LISTĂ-PRODUCĂTORI-ADMIȘI-SEM-2-2020.pdf
Odată cu introducerea gastronomiei și
definirea termenului de local în Strategia de Dezvoltarea a Județului Sibiu,
precum și cu crearea noului Compartiment
Dezvoltare Durabilă din cadrul CJ Sibiu, Regulamentul de Organizare și
Funcționare al Pieței Volante Transilvania va fi actualizat pentru a întări
premisele unei dezvoltării durabile a consumului local.