Medieșeanca Beatrice Isailă, Iasmina Constantin din Oradea și Iacob Nanău din București sunt elevii care au câștigat cea de-a patra ediție a competiției pentru bursele de excelență ale școlii Transylvania College din Cluj-Napoca. Cei trei au devenit bursieri pe întregul ciclu liceal. Cine este Beatrice Isailă și cum vede ea prezentul și viitorul, aflați din interviul următor!
Beatrice Isailă a urmat Școala Gimnazială „Hermann Oberth”, unde a obținut media generală 9,92 în clasa a VII-a și nota 10 în clasele a V-a, a VI-a și a VIII-a. Performanțele sale școlare și portofoliul extracurricular au contat enorm în procesul de selecție de la Transylvania College, în egală măsură și testele pe care le-a trecut cu brio.
Cum ți s-a părut Clujul după ce te-ai mutat din Mediaș pentru a frecventa Transylvania College?
Beatrice Isailă: Îmi place Clujul. Oamenii sunt foarte drăguți și e foarte multă verdeață, cel puțin în zona școlii!
Cum ți se pare Transylvania College după aceste trei săptămâni? E cum ți-ai imaginat? E altfel?
Beatrice Isailă: Este mai mult decât îmi imaginam. Profesorii sunt foarte deschiși și se vede că le pasă cu adevărat de viitorul copiilor. Am remarcat că se folosește foarte mult tehnologia, dar e ceva accesibil. Și, de asemenea, e destul de mare clădirea!
Lucruri care te-au uimit aici, în Transylvania College?
Beatrice Isailă: În primul rând, partea cu tehnologia. Sunt proiectoare în fiecare sală de clasă, profesorii folosesc multe prezentări de tip PowerPoint pentru a ne explica, programul SIMS, apoi faptul că avem orarul online, că părinții pot să vadă online notele și tot. Îmi place foarte mult și că avem ore diferite, cu colegi diferiți. În funcție de ce materii ne-am ales să studiem, mergem în săli diferite și ne întâlnim cu alți oameni. De asemenea, profesorii sunt foarte implicați. De exemplu, de fiecare dată când am întrebat ceva, mi s-a răspuns, apoi am fost întrebată dacă am înțeles.
Cum ți se par măsurile legate de pandemie luate în Transylvania College?
Beatrice Isailă: Toate mi se par logice, de la purtarea măștii și distanțarea, până la intrarea și ieșirea pe părți diferite. Am înțeles că este și un roboțel la copiii mici, care le ia temperatura, și mi se pare foarte interesant. E un mediu sigur.
Care e prima ta amintire din această lume?
Beatrice Isailă: Cred că o zi de naștere de-a mea. Nu mai țin minte la câți ani. Știu doar că era ziua mea și că a venit o doamnă îmbrăcată în prințesă. Atât îmi amintesc de atunci.
În ce domeniu visezi să lucrezi?
Beatrice Isailă: Nu sunt sigură, dar am în minte câteva opțiuni. Îmi plac foarte mult științele, mă gândesc deci la partea asta. Dar în același timp mă gândesc și la zona de științe politice și sociologie.
Cum crezi că va fi lumea peste 50 de ani?
Beatrice Isailă: Cred că tehnologia și știința vor avansa foarte mult. Probabil se vor rezolva probleme medicale care acum nu au soluție.
Eroii tăi preferați din viața reală?
Beatrice Isailă: Părinții mei, care mă susțin în tot. Văd foarte bine cât de mult muncesc ei pentru mine și pentru sora mea!
Un obiect, unul neobișnuit și important, pe care îl păstrezi mereu cu tine?
Beatrice Isailă: Am un lănțișor cu o balerină, pe care l-am primit de la părinții mei când am împlinit 15 ani. Îmi place baletul, am făcut balet doi ani. Port lănțișorul mereu cu mine și simt că mă ajută. Îmi amintește că părinții mei sunt mereu aproape de mine.
Un cuvânt care definește cum te-ai simțit în momentul în care ai aflat că ai devenit bursieră Transylvania College?
Beatrice Isailă: Entuziasmată!
Școală de elită
Transylvania College este o școală internațională non-profit, înființată în 1993, care oferă un parcurs educațional complet, de la creșă până la liceu. Este singura școală internațională din Cluj-Napoca și din regiune acreditată de Ministerul Educației căreia i s-a oferit statutul oficial de Școală Britanică Internațională (BSO - British School Overseas), de către Departamentul pentru Educație din Marea Britanie, în urma unei serii de inspecții riguroase și complexe. Absolvenții acestui liceu au ajuns să fie admiși peste tot în lume, la universități de prestigiu din Anglia, Belgia, Țările de Jos, Danemarca, Ungaria, Elveția, Scoția, Irlanda, Austria, Statele Unite ale Americii, Japonia, Singapore sau Australia.
Pe lângă
pregătirea academică, elevii au parte de multe oportunități pentru dezvoltarea
personală prin programul de practică și programele extracurriculare, școala
făcând parte dintr-o asociație de școli de elită din lume - Round Square - care
încurajează implicarea în acțiuni centrate pe șase direcții: internaționalism,
democrație, aventură, mediu, implicare în comunitate, leadership.